Gott nytt år mina läsare!

Om ca 12 timmar lämnar vi detta året bakom oss för att välkomna ett nytt härligt 2011! Alla har vi förhoppningar och förväntningar på det nya året när vi står där klockan tolv i natt och skålar i champange eller cider och förhoppningsvis slår allt in under året. Kanske tänker man för mycket och förstorar upp saker och ting, men jag tror att det är viktigt att få fylla på med lite mer hopp om att allting ska bli bättre, även om det är det sista som lämnar oss så behöver man ibland påminnelse om att fortsätta kämpa. För det är precis så livet är, upp och ner och det är inget vi kan styra över till mestadels iallafall.

Slutligen vill jag tacka alla mina läsare alltså er för ett underbart år med er och säga att jag känner ett stort stöd över att ni finns. Jag önskar er ETT GOTT NYTT ÅR! Hoppas ni får en oförglömlig kväll!



Nytt år, 2011!

Då var det snart ett nytt år igen, 2011 vilket förhoppningsvis kommer att bli en nystart för mig och alla runt omkring mig. Detta var en mening som jag sa även när 2010 stod inför dörren, men tyvärr blev det inte riktigt så bra som jag hade hoppats på.

För några dagar sedan satt jag och skrev i min dagbok på datorn där jag skriver ner viktiga händelser både positiva och negativa händelser. Dels för att komma ihåg allting längre fram, men även för att skriva av mig och få perspektiv på det hela. När jag gick igenom allt som hade hänt 2010 så insåg jag hur mycket det var, både negativt och positivt. Man tittade igenom allt man hade gått igenom under året och första tanken som slog mig var "inte konstigt att man känner sig trött hela tiden och gör allting bara för att hålla näsan ovanför ytan". När man är i det tycker man bara livet rullar på och fast man får smäll på smäll på smäll, så reser man sig efter att ha tyckt synd om sig själv en stund. En tanke som alltid slår mig när det händer något nytt är, "hur mycket mer ska jag eller min omgivning orka", finns det något stopp liksom.

Saker som har hänt under året är blockaderna i Jönköping som har varit en pärs under ett halvår, men som slutade bra i nuläget men som fortfarande är osäkert framåt. En annan sak som jag brottas med dagligen är att vara i beroende ställning och behöva hjälp, vilket också har satts på sin spets under året. Rehabiliteringen har rullat vidare, med fokus på sjukgymnastiken där det upptäcktes hur dåligt mitt höger ben var och vilken dålig kraft jag hade i nacken, vilket var väldigt jobbigt att inse och fortfarande är. Det har hänt mer under årets gång men jag orkar inte gå igenom allt, med fokus på allt jobbigt.

Positiva händelser är som sagt blockaderna i Jönköping, min 1 procents ökning av mina kognitiva svårigheter på mitt tränings program på rehab och att akupunkturen fungerar så att jag slipper min huvudvärk i fyra till fem dagar vilket är helt underbart. En annan sak som gör att jag orkar är alla fantastiska vänner runt omkring mig, vilket innefattar min familj, släkt vänner och all personal som stöttar mig och hjälper mig framåt! Jag vet inte vad jag hade gjort utan alla er!!!! Tack för att ni finns!


Underbara mellandagar!

Jag bara älskar mellandagarna, inga krav på att befinna sig någonstans och en almenacka som är tom. Det händer typ bara två gånger om året, sommaren och julen. Fast att man går hemma och är sjukskriven så känns det inte så, min vardag och mitt jobb är att arbeta för att bli bättre. Det är den största investeringen man kan göra i sig själv och det är jobbigt nog. Fast jag bara kanske har två aktiviteter om dagen så är det för mig som en hel arbetsdag för er, för min kropp orkar inte mer än de två aktiviteterna för då är jag helt slut. Detta är nog det svåraste för alla runt omkring att förstå och inte lätt för mig heller att förklara.  

Så det jag tillbringar mina dagar till nu är att bara få prioritera mig själv för en gångs skull. Genom att vila och ligga under min svarta och gosiga värmefilt i soffan. Det var en väldigt bra julklapp från mamma och pappa att ge mig en filt med värme slingor i, jag bara älskar den. Den kan jag rekommendera starkt till både er oskadade och skadade vänner där ute!

Ha en god fortsättning alla mina kära läsare!


God jul!

Då var det dan före dopparedagen och luften är full av förväntan och glädje. Idag skulle vi firat pappa med mormor och morfar som fyller år i morgon, men planerna ändrades då de inte kunde komma hit på grund av snön. Så ikväll kommer det kännas lite tomt utan vårt traditionella firande men vi får göra det bästa vi kan själva och sen ta igen resten i morgon. För i morgon bär det av till dem i Sölvesborg istället och jag längtar redan!

Vill önska er en riktigt god jul och säga tack för allt stöd under året!



Ett blåmärke rikare!

Då var man ett blåmärke och en bula rikare! I början när mitt höger ben började krångla efter olyckan pga av min nackskada trillade jag i princip hela tiden när jag var ute och promenerade. Sedan jag fick lite mer hjälp i min vardag så har jag ju alltid någon med mig som stöttar där det är ojämnt och finns där vid min sida, så har jag trillat färre gånger.

Tyvärr så räckte inte detta i söndags då jag tappade balansen med mitt friska ben och det dåliga benet fick ta all min kroppstyngd, vilket resulterade att det vek sig. Poff sa det så låg jag där på marken, men med ett träds hjälp var jag på benen igen och vid första anblicken så kändes det helt okej. På kvällen när jag skulle duscha råkade mamma och jag titta på mitt smalben på min friska sida och där buktade det ut en stor bula. Denna bulan blev sedan ett stort blåmärke som har hållt sig fast på benet. Så fast jag verkligen älskar snön och vill ha den kvar, så är den lite jobbig för en som har lite dålig balans. Trots det så tar jag hellre ojämnheten är att offra en vit jul! Ta det försiktigt mina vänner när ni är ute!

 


Tänderna i nyskick igen!

Då var det äntligen gjort, efter en timmes arbete för min tandläkare Pontus och tandsköterska Carina så var tanden lagad. I med att jag inte kan gapa så stort så går jag på regelbundna kontroller för att få hjälp med att hålla tänderna i skick eftersom jag har svårt att komma in med en tandborste. Vid förra kontrollen upptäcktes det att en lagning på en sexårs tand hade släppt och behövde fyllas igen för att det inte skulle bli något riktigt hål. En ny tid bokades och idag var det dags för att få det gjort, vilket både jag och min tandläkare har bävat lite inför.

Efter att ha gett mig lite lustgas var jag tillräckligt hög för att släppa till min käkar och gapa så stort eller litet som jag kunde. Måste erkänna att livet känns väldigt okomplicerat och fantastiskt då man har lustgas, man har verkligen inga bekymmer i världen. Det var precis som att man pausade sitt eget liv för en stund!

Efter att Pontus hade hittat alla barngrejerna så satte han igång, det var ju det enda som fungerade. Tyckte nästan lite synd om dom bägge två som fick offra ett finger var för att hålla upp min käkar, hoppas det inte blev alltför stora bit märken då jag inte orkade hålla upp käkarna längre. Nu sitter jag iallafall här med tänderna i skick igen och mina medicin tänder är polerade och fina inför julafton, det är ju inte så snyggt med bruna märken på framtänderna.  


Julafton vecka!

Då var det dags för veckan med den stora doppare dagen, vilket jag ser framåt med storm steg. Jag bara älskar ju julen med allt vad den innebär och jag känner mig väldigt lyckligt lottad att ha så många som bryr sig om mig så mycket. Det är dock bråda dagar med lite som ska fixas innan vi snart kan lämna detta året bakom oss.

Det här är även sista veckan på rehab för detta året, vilket alltid känns rätt skönt då man kan avsluta detta året och sedan börja på ny kula 2011. Ibland behöver man även bara få rå om sig själv några veckor för att samla kraft och återhämta sig, vilket julledigheten ger tid till.

MÅNDAG  Besök hos sjuksköterska Monica + klä granen.

TISDAG  Besök hos sjukhustandläkaren Pontus för att fylla i en lagning som har släppt + kvälls fika med en helt underbar familj.

ONSDAG  Besök hos sjukgymnast Ia för tejpning + lunch hos en vän.

TORSDAG  Besök av mormor och morfar, för att fira pappa.

FREDAG  Julafton + pappas födelsedag.


Bildbevis!

Nu har jag och pappa stångats färdigt med granen och allt vad det innebär från att räta upp den till att hänga den sista julgranskulan. Så här blev resultatet!




Gran jakt!

Idag var det dags för den årliga gran jakten för mig och pappa. Vanligtvis brukar även syster yster vara med men i år hade hon fullt upp med något annat så det blev en man kort, mamma kör nämligen en säkert kort genom att stanna hemma för att undvika att vara med i gran diskussionen. Varje år den fjärde advent tar vi bilen ut till Törneryd ca 2 mil från Karlshamn för att köpa gran. Där ute får man verkligen julstämning då det står granar i alla dess former i varje hörn, det serveras glögg, pappa köper vildsvinskorv och så har de gårdsförsäljning av kransar och blomster arrangemang.

Allt är upplagt för att hitta den perfekta granen, pappa stackaren brukar dock få stå och hålla väldigt många granar innan den godkänns i mina ögon. Vi behöver nämligen en kort men knubbig gran och då ska den ju verkligen vara tätt på alla håll och kanter. Idag hittade vi dock en gran som uppfyllde alla krav direkt, men tror ni jag kunde vara nöjd. Nehe aldrig förrän jag hade tittat på varenda gran som fanns och få tag i, men men men är inte alla så kräsna eller är det bara jag som har dille på julen. I morgon kommer bildbevis när den har stått och tinat i garaget ett dygn. God granjakt för er som fortfarande har er kvar...


Annorlunda!


Vissa dagar känner man sig bara så här.....

Man vill så mycket och vara en i mängden, trots att man egentligen är annorlunda än alla andra och har andra förutsättningar! 




Bambi på hal is!

Jag  säger bara det, gud vad halt det är ute under snön. Det känns som man kryper fram när man går, här är det ingen powerwalking inte vilket var tänkt. Som ni vet köpte jag ju brodar innan vintern kom och hela Sverige blev vitt, bara för att jag inte skulle trilla. Min höger fot och ben vill ju inte vad jag vill alltid och håller på att krångla nu när det är så ojämnt på marken. Benet orkar inte hålla upp kroppstyngden vilket gör att min fot viker sig åt utsidan och stukas hela tiden.

Peppar peppar ta i trä så har jag inte trillat ännu utan bara varit nära. Då och då på mina dagliga promenader bara flyger foten iväg i riktningar som inte riktigt var tänkt. Då går det starka benet in och korrigera, vilket hade sina brister idag när vi var ute. Jag och min syster kom till en hal snötäckt plätt på cykelvägen, där under den luriga snön fanns blank is. Tur som var har jag en syster som gick som en svans jämte mig och stöttade upp, vilket behövs när Bambi är ute på hal is!



Veckoschema den fjärde advent!

Idag tänder vi det tredje ljuset i adventsljusstaken och nu är det bara två veckor kvar till julafton. Gud vad tiden går snabbt, ibland känns det verkligen som att man bara vill stanna tiden för att kunna njuta av allting som man vill hinna med. Det gäller att inte glömma att vara i nuet, att leva varje sekund efter hur den är och inte vara i sekunderna framför. Tänk på hur det känns, hur det ser ut, luktar med mera så är det inte så svårt att leva i nuet. Då njuter du verkligen av varje luciatåg, varje bakdag, varje glögg kopp och så vidare, för det är väl det julen egentligen handlar om.

Så här ser veckan ut!

MÅNDAG  Titta på ett luciatåg och lussefika + besök på rehab.

TISDAG  Glöggmys med vännerna Rosa och Malin + färga fransar och Sara.

ONSDAG  Upptagen

TORSDAG  Tejp hos sjukgymnast Ia.

FREDAG  Ledig


Bakdag med fina vänner

Vilken mysig dag jag har haft idag med massa fina människor runt omkring mig. Jag, min vän Malin, hennes dotter Moa och min syster Ida hade bestämt oss för att vi skulle ha en bakdag idag. På schemat stod några olika sorters julgodis med fika och lunch inräknat under dagen. På spisen kokade kola och skumgodis för att sedan hällas upp i formar, ska väl erkänna att godis troll som vi är allihop så hamlade även några bitar i munnen. Svinn i arbetet kallas det! Mitt i bakningen kom en till vän innan för dörren, en förkyld Rosa behövde en dos av oss för att piggna till.



Moa skötte bak arbetet från golvet på sitt täcke!

Eftermiddag bestod sedan av att lyssna på kör sång på sjukhuset där sjukhus kören uppträde och sjöng julsånger. Snacka om att få julstämning, det var så fint att man bara stod och njöt!

Tack mina fina vänner och syster för en fantastisk dag!


Att vara medmänniska!

Gud vad glad man blir när någon man inte känner gör en god gärning för en, det betyder mer än vad man tror. Jag tror att vi måste bli bättre alla till mans att göra det lilla i vardagen som till exempel hålla upp en dörr, hjälpa någon över vägen och så vidare. Det är det lilla som betyder massor, man blir glad både av att vara den som gör gärningen och den som tar emot.

Idag när jag och Elin skulle in och hämta ut medicin på apoteket, så hade receptet blivit fel då styrkan på tabletten var alldeles för svag. Jag kände genast att allt blev lite jobbigt då kraften inte riktigt räcker till allt som måste göras extra. Den räcker ju inte ens riktigt till allt i vardagen, så att göra saker två gånger är verkligen inte det optimala. Den söta lilla farmaceften bakom kassan kände igen mig sedan tidigare, då man springer mycket på apoteket nu för tiden. Hon erbjöd sig att ringa och fixa ett nytt recept till mig hos läkaren, så att jag skulle slippa ta tag i det. Gulligt eller hur, istället för att situationen blev jobbig bara löste sig allt.

  


Veckoschema den tredje advent!

Då var vi snart inne på tredje advent och julklapparna ligger fint inslagna i gardroben, planerings Tessan har varit framme igen och delat upp saker och ting för att jag inte ska vara helt slut på julafton. Det är ju så mycket man vill göra, men man orkar inte med allting som man vill och då gäller det att prioritera.

Här kommer ett försenat veckoschema!

MÅNDAG  Besök hos Anki på rehab!

TISDAG  Ledig

ONSDAG  Tejpning för axeln hos Ia och utprovning av hjälpmedel till bilen hos arbetsterapeut Karin.

TORSDAG  Besök hos en vän! Titta på underhållning av en kör!

FREDAG  Akupunktur hos sjuksköterska Monica

LÖRDAG  Pepparkaksbak med mormor och morfar!

SÖNDAG  Ledig


En fantastisk helg i Malmö!

Vet att ni är många som har saknat en uppdatering över helgen och början av veckan, vilket jag ber om ursäkt för! Ni vill ju självklart veta hur vi har haft det i Malmö i helgen på vår julshopping. I fredags strax över halv åtta började bilarna rulla mot Sölvesborg för att hämta upp den sista deltagaren på vår resa, mormor. Som traditionen var hade hon med sig kräftrullar som vi skulle äta när vi hade kört en bit, men i år var det dags att bryta vissa traditioner. Många av oss var nämligen hungriga redan i Sölvesborg när vi bara hade kört tre mil, så vi packade upp vår termos och våra rullar vid mormor och morfars köksbord. Mmmmmmmmmmmmmmmm så gott det var med en rulle och varm chocklad med grädde i! När alla hade stillat sin hunger var det dags att bege sig iväg mot hotellet i Malmö för att bli av med bilarna. Vi hade lite tur när vi kom fram för vi kunde checka in direkt och bära upp väskorna på rummet.
Efter det var det dags att gå en liten promenad från hotellet till gågatan som bara låg ett stenkast från varandra, ordagrant! Eftermiddagen spenderades sedan ut och in i olika affärer, där det gjordes ett och annat julklapps köp och även en och annan klänning hamnade i kassarna. På kvällen var det sex slagna hjältar som tryckte in sig i ett av hotell rummen och tittade på Idol tillsammans innan det var dags för sängen.

På lördag morgon avnjöt vi en fantastisk hotell frukost med allting du kunde tänka dig, det enda som jag saknade var pannkakorna annars fanns allting mellan himmel och jord. Efter det bar det ner på stan igen för ytterliggare en dag i affärerna. På kvällen var det inplanerat ett bio besök men de filmerna vi skulle se var fullbokade, så vi bestämde oss för att äta en god middag istället med allt från planka till bergstunga.

På söndagen var det dags att åka hem igen på snöiga vintervägar varav det blev en lång resa hem. Först blev dock ett sista stopp på Burlöv center för att inhandla ytterligare några julklappar! Vadå shoppaholics! Skämt och sidor, det var fantastiskt skönt att bara få slippa vardagen lite och få lite gulkant med dom som betyder mycket för mig! Tack tjejer för en fantastisk helg! 


Då var det dags igen!

I morgon bitti är det dags för den årlig julresan med den kvinnliga delen av släkten. Gänget som åker är jag, syrran, mamma, mormor, min moster och kusin. I år är det dags att göra Malmös gator osäkra i julshoppingen och i två nätter ska vi ligga bra på Best Westen hotell bakom Åhlens. Mormors kräftrullar är rullade och ligger i kylen och väntar på att vi ska sätta tänderna i dom på väg ner till storstan.

Ibland är det skönt att komma iväg lite och slippa vardagen och allt vad det innebär. Man får leva enbart för stunden under några dagar, man behöver inte ens bekymra sig för maten utan det är bara att välja vad man vill ha beroende på vilken restaurang man väljer. Nu håller jag tummarna att vädret inte ställer till för mycket bekymmer, så att vi säkert och tryggt kommer ner till vårt hotell och kan påbörja vår resa!



  


Första julklappen!

Nu har man verkligen julkänsla till tusen, ni kanske kommer tycka att det är tjatigt i slutet av denna månaden. Tyvärr är det bara att stå ut då jag bara älskar julen! Idag fick jag öppna min allra första julklapp för detta året, vilket jag blev väldigt glad för. Man blir som ett litet barn igen då man förväntansfullt öppnar paketet sakta men säkert. Det är väl det som har ändrats mest sedan man var barn, taktiken när man öppnar ett paket. Då slet man upp det för att se vad det var så fort som möjligt, men nu njuter man av det och tycker utsidan är lika viktig som det inuti.
Man blir väldigt glad av att få ett väl inslaget paket som någon har lagt mycket tid och ork på! 

Jag är ju en sån person som tycker det är lika kul att ge som att få julklappar. Just det där att försöka tänka ut något som passar den personen man köper till och känna sig nöjd med vad man har hittat! I år har jag varit ute tidigt bara för att dela upp det lite i december, man vill ju inte vara så trött att man stupar på julafton. När man inte har så mycket energi får man tänka lite, så hälften av mina klappar är inhandlade och de sista hoppas jag kunna köpa i Malmö i helgen!


RSS 2.0