Jag lever!

Vill börja med att tacka syrran för att hon skrev ett urgulligt inlägg och förklarade hur allt ligger till, så att jag slipper den biten. Du är underbar min andra hälft!

Igår kväll fick jag komma hem från sjukhuset till min egen säng och kudde, härligt! Till min stora upptäckt så hade min egen säng blivit nästa lika hård som sjukhussängen, då min kropp är rätt förstörd efter så många dagar i sängen. Snälla mamma försökte dock åtgärda problemet genom att bädda in några täcken under lakanet och vips blev det lite bättre, så att jag i natt inte har fått en hel natts sömn. Idag har jag börjat kunna äta lite mer igen, men det är tyvärr en lång väg kvar innan man är tillbaka i samma skick som man var i innan sjukhus vistelsen.

Kroppen är tröttare än vad jag förstod i morse, då jag propsade på att jag skulle få hjälp att duscha. Allt gick bra, men krafterna räckte bara halvvägs så vi fick korta ner våra vanliga rutiner. Så nu ska jag bara samla krafter, så att jag kan få ett riktigt härligt och skönt sommarlov!

Lovar att skriva när jag orkar, hoppas ni fortfarande hänger med mig på min resa!


Gästbloggar


Dags för mig att göra en insats åt min älskade syster.

Idag när jag pratade med henne ville hon gärna att jag skulle skriva lite kort om varför hon inte gjort något inlägg på några dagar. ( vilket jag med hade tyckt va lite oroande, då hon faktiskt är lite smått beroende av bloggen )
Men jag förstår henne, hon får ju väldigt mycket tillbaks som både stärker och glädjer henne, och det är ni som ska ha tack för det.
En lillasyster är också väldigt tacksam för det stöd ni ger henne.

Nu lite kort till varför hon lyser lite med sin frånvaro....

I början av veckan fick tessan akut ont i ryggen upp mot skuldran och gick lite neråt mot armen
 ( I den sidan där hon inte är skadad sen sin wiplash skada)
Min syster är ju som ni säkert vet väldigt duktig på att klara av smärta och abslout ingen som gnäller i onödan.
Men efter timmar med outhärdlig värk ville vi bara sätta oss i bilen och få in henne till akuten och strax där efter befann vi oss där.
Inlagd ett dygn och sen hem med lite mindre värk och vi tänkte NU vänder det.
Men tessan är ju känd att tyvärr inte va ett lätt fall att handskas med och såklart var hon inte färdig denna gången heller..
Efter det och över helgen har hon nu haft fruktansvärd huvudvärk, blandat med hög feber, och som vanligt hittar man inte så mycket fel heller. Så hon har blivit inlagd igen och därav hon inte kunnat uppdatera bloggen.

Jag var hos henne i etfermiddags/kväll nu.. och jag möttes av en piggare och bättre syster, (vilket känns jätte bra, då jag saknat henne och hoppas på att hon kommer hem nu i början av veckan )
NU HOPPAS VI ATT DET BARA BLIR BÄTTRE.

Och hon har inte glömt er...jag tog det som ett litet friskhets tecken till det bättre att hon beodrade mig till att slänga in egentligen ett litet ( men blev ju dock ganska långt ) inlägg, så ni inte skulle tro att hon glömt er.

Är man van att ha en syster hemma varjedag, är det här det värsta tänkbara.
Dagar utan att ha henne hemma är absolut ingen vardag.
Jag saknar henne, men jag skämtade med henne idag att jag tror nog hon saknar sin älskade Nelly mest (katten)

Hon frågade tusen frågor om nelly..
Va hon gjorde
hur hon mår
om hon saknade henne
var hon sov
så sa jag efter jag svarat på allt.. saknar du inte oss då?
Hon skrattade lite och gav sen det svaret jag hoppats på, att det gjorde hon visst!

Nu håller vi alla tummarna för tessan att detta snart är slut och att hon ska få en sommar med allt som
BARA ÄR BRA. Det är hon mer än värd, tusen gånger om.

Hon återkommer när ork och lust infinner sig.



                                                            

                                                          Du är Världens bästa syster
                       
 

 

     Nelly viskade i mitt öra att hon saknar dig VÄLDIGT,VÄLDIGT mycket



// Ida

Dagens stjärna!

Dagens stjärna går till min älskade kusin David! Innan du säger något min andra kusin Elin så älskar jag dig med förstås. Idag var nämligen jag, Elin och min syster Ida hemma hos min morbro med familj där vi skulle äta lunch med dom, eftersom min morbros fru Ewa har brutit fyra revben och vi skulle hålla henne lite sällskap. Vi hade alla en jätte trevlig lunch och tiden rann på jätte snabbt innan jag skulle iväg till sjukhuset igen. Precis när jag skulle gå den lilla promenaden på fem minuter till sjukhuset började det ös regna, regndropparna riktigt dånade i marken. För att jag inte skulle bli dränkt som en katt erbjöd sig min underbara syster sig att skjutsa mig.

Bilen stod däremot på gatan och för att slippa bli blöt ut till bilen erbjöd sig min kusin David som den gentlemannen han är, att följa mig ut till bilen med ett stort golfparaply över våra huvuden. Tyvärr gick det snett redan från början då han fällde upp paraplyt innanför altan dörren över oss och började gå mot dörren, det han inte hade räknat med var att paraplyt var större än altan dörren. För att åtgärda detta problem fällde han därför ner paraplyt och där kom nästa miss, då han inte hade räknat med att våra huvuden var kvar där under. Helt plötsligt blev det helt svart framför våra ögon och sen bara några sekunder efter försvann bara paraplyet, för då hade han nämligen fått för sig att springa ner för altan trappan. Dock hade han glömt att han hade mig med sig och jag var inte riktigt med på den finten, så när det hade gått upp ett ljus för mig var det ju bara att springa i kapp. Resten av vägen ut till bilen gick smärtfritt, men det var verkligen kaos innan vi började arbeta som ett team! Tack David för din insats, men nästa gång får du se till att ha mig med dig! Hoppas du bjuder på detta David jag har skrattat hela kvällen, så jag var bara tvungen att dela med mig denna upplevelsen till er läsare!




+

Se hela bilden


Midsommar vecka!

Då har vi kommit fram till första viktiga anhalten under sommaren, midsommarafton! På fredag är det åter dags att ta på sig blomsterkransen, äta nypotatis med matjessil/köttbullar och umgås med vänner! Innan dess är det dags för alla veckans aktiviteter och därmed är det den sista hela veckan innan sommarlovet. Därför kommer detta var det sista veckoschemat innan sommaren börjar på riktigt och sen återkommer det i början på augusti!

MÅNDAG  Besök hos arbetsterapeut Karin och sen injektion hos sjuksköterska Monica!
På eftermiddagen är det dags för ännu ett besök på sjukhuset
+ besök hus hudterapeut Sara för att färga fransarna och brynen!

TISDAG  Akupunktur och injektion hos sjuksköterska Monica!

ONSDAG  Injektion hos sjuksköterska Ute! Lunch med en vän!

TORSDAG  Besök hos sjukhustandläkaren Pontus + injektion hos Monica!
Klipptid på eftermiddagen hos Victoria!

FREDAG  Midsommar firande hos Rosa och Micke tillsammans med goda vänner!

Önskar er alla en trevlig midsommar vecka!


Kungligt bröllop!

Snart är det dags för Victoria och Daniel att säga ja till varanda och därmed efter en lång kamp ska nu kärleken segra! Det är en stor dag även för oss svenska folket, då ett kungabröllop inte är något som alla får uppleva i sin generation. Många av oss som inte kan vara i Stockholm och se det live, sitter nu bänkade framför tv apparaterna.

Tänk hur många år de har fått smyga med sin kärlek innan det blev känt att de var ett par. Det har nog inte varit lätt att varken vara Daniel eller Victoria, tänk Daniel som har fått lämna sitt gamla liv för att bli en offentlig person. En person som granskas in i sömmarna och där man får passa sig från att göra saker som inte passar sig när man är kunglig. Tänk Victoria som har kämpat för att hon ska få gifta sig av en man med folket och allt vad det innebär, istället för att inte bara få göra som hjärtat känner! 



Så nu hoppas jag att ni har bullat upp för fest och att brudparets glädje går igenom tv rutan och in i våra svenska hjärtan! Alla firar vi ju på olika sätt och min katt Nelly har firat in bröllopet genom att ha fångat in sin första mus. Hon kom stolt in på altanet med en mus i munnen, för att visa upp sin fångst. Matte blev dock inte lika glad, så mamma räddade musen genom att ta den i svansen och slänga in den i skogen.
 
Om tre kvart är det dags för brudparet att glida in på den ljusblå mattan och in i kyrkan och då är det dags för kärleken att segra!


Efter mycket resande...........

Efter mycket resande så känner jag mig så här idag!




Jäkligt ont och jäkligt trött.....


Blockad i Jönköping - bilder!

Nu har vi precis landat i soffan på hemmaplan efter ett dygn i Jönköping. Tänkte att jag skulle visa hur blockaden går till i bilder, som vi tog idag. Klockan sex igår kväll fick vi nyckeln till vårt rum på patienthotellet, där vi skulle spendera natten så vi var på plats då jag hade en jätte tidig tid på operation. I morse var det nämligen dags för provblockad nummer två, vilket betyder att man testade att spruta in lokalbedövning på en ny nivå i nacken.




Det var en jätte trevlig och skojfrisk sjuksköterska som hämtade oss i väntrummet i morse och hjälpte oss med rutinerna inför blockaden. Åter igen var det dags för mej att ta på sig den stora gröna rocken, operationsmössan och tossorna, innan jag fick gå vidare in till salen och lägga mig rätt i röntgenapparaten. När läkaren sen kom in i rummet var proceduren igång och det utsatta stället var facettleden mellan C4 - C5. Det första sticket kändes mer än det gjorde förra gången, men det är ju värt varenda stick om det bara ger lite lindring.



När läkaren hade stuckit färdigt var det dags för sjuksköterskan att ge mig ett stick, då smärtenheten där uppe hade gått med att ge mig min B12 spruta för dagen för att jag skulle slippa strula med det när jag kom hem ikväll! När jag tog bort plåstrena i förmiddags som täckte halsen såg det onekligen ut som att man har blivit biten av en blodsugande vampyr, men i själva verket är det bara två vanliga prickar efter insticken av nålarna!



Precis som förra gången var det sen dags för att fylla i ett smärtintensitets schema timme för timme,för att läkaren skulle kunna se hur smärtan förändrades. Denna gången gick smärtan som lägst till 2-3 på en 10 gradig skala, vilket gjorde att det blev ett positivt utfall. Förra gången gick den enbart ner till 4 och då låg jag på 6-7 innan vi började, idag låg jag på 8. På läkarbesöket under eftermiddagen bestämdes att det skulle göras en ny provblockad på samma ställe i början av juli för att se att det blir likadant denna gången. Man vill ju utesluta att det är förväntningar och placebo effekt som gör att man blir smärtlindrad, därför görs det alltd två gånger innan man går vidare. Så i början av juli kommer jag få ett besked hur vi ska gå vidare, så jag ber er igen håll tummarna om tre veckor!


Blockad nummer två!

Då var det åter dags att packa sig in i bilen mot Jönköping för att åka en sträcka på 21 mil dit och 21 mil hem! Det har nämligen blivit dags att prova blockad nummer två, för att se om det funkar bättre på denna nivån i nacken. Förra gången sprutades lokalbedövning in på nivån C5 - C6, men det hade inte tillräckligt smärtlindrande effekt för att det skulle vara på rätt ställe!

Dock hade jag ändå lite effekt av blockaden, därför tror läkaren där uppe att kanske problemet sitter på nivån under eller ovanför. När man sprutar in lokalbedövning på en viss nivå sprider sig den till halva nivån ovanför och halva nedanför och det är därför vi nu denna gången ska prova på någon närliggande nivå. För att slippa åka båda sträckorna samma dag så gör vi som förra gången, åker upp en dag tidigare och sover över en natt. Klockan åtta på onsdag morgon är det dags att ta på sig operationsrocken och mössan igen och traska in mot operation, önska mig lycka till!


Håll tummar och tår att det ska lyckas denna gången!


Min flytsnabel!

Ända sedan jag fick min skada och därmed armen la av, så har jag fått använda mig av flytpuffar på armarna för att kunna simma. Det tog ett tag innan jag vågade använda dom för jag var rädd för vad alla andra skulle tänka, då man helt plötsligt tillhörde samma nivå av simkunnighet som barnen. Sen tänkte jag om och blev lite rädd för att man skulle hamna på för djupt vatten och där jag inte skulle klara av att hålla sig över ytan, så därför åkte de oranga puffarna på.

I två somrar har jag haft dessa, men idag dök en annan möjlighet upp. När jag hade sjukgymnastik i vatten för ett tag sen, älskade jag verkligen att bara ligga och hänga på en flytsnabel. För er som inte vet hur en sån ser ut så är det en lång ihålig pinne av frigolit. Jag har inte tänkt mer på det sen jag slutade träna i vattnet, men idag var jag inom personalbutiken på sjukhuset och där helt plötsligt stod en flytsnabel att köpa för 30 kr. Jag kände genast ett begär efter den blåa snabeln och bara efter första anblicken så visste jag att vi skulle vara ett par under resten av sommaren. Så nu är det slut på att använda mina flytpuffar och lämna barnskaran för att istället avancera och hälsa flytsnabeln välkommen!




Veckoschema!

Vissa av er kanske tycker att detta är lite tjatigt, medans vissa tycker det är suveränt! Därför kommer jag att lägga ut schema så länge jag har att göra på rehab innan sommarsemestern, så ni som tycker det är tråkigt får blunda för detta inlägg och se fram emot nästa!


MÅNDAG  Besök hos arbetsterapeut Karin och B12 injektion hos sjuksköterska Monica!

TISDAG  Akupunktur hos sjuksköterska Monica och B12 injektion!

ONSDAG  Blockad nummer två i Jönköping kl 8.00!

TORSDAG  Injektion och tejpning av axeln!

FREDAG  Injektion och massage!

LÖRDAG  Kungligt bröllop på tv!

SÖNDAG  Ledig!

Ha en bra vecka!


Elins student!

I torsdags klockan fem var det dags för utspark och studentfest för en vän till familjen, Elin! Det har tyvärr dröjt lite med detta inlägg på grund av att orken inte riktigt har räckt till allt. Som sagt så stod utspark från Väggaskolan först på schemat och strax innan fem började musiken spela. Några minuter senare började man höra studentsången så smått och sen ökade den bara styrka när de började gå ner för trappan en sista gång. Tyvärr så såg man inte så mycket av själva dansen då sikten skymdes av tusen paraplyer, men när allt var klart kom en överlycklig Elin springande emot oss!

Efter många kramar och påhängning av blommor med mera var det dags för hela klassen att åka torgarundan några gånger i sitt utsmyckade släp. Efter att alla hade sett när de åkte iväg var det alla gästers tur att åka vidare till festlokalen. Efter att studenten hade kommit till festen var det dags att äta en super god buffe, kladdkaka med tillbehör och senare på kvällen lite snacks! Värdfamiljen hade även anordnat en rolig tipsrunda bildspel och mycket mycket mer.. Kvällen var helt underbar på alla sätt och vis och verkligen värd att "bränna" lite energi på! Så det är värt varenda timme av helgens vila för att ha fått vara med på denna dag, som jag så länge har sett fram emot!





Tack för att vi fick vara med och dela denna dagen med dig!


B12 -brist....

Förra veckan togs ett antal olika rutinprover för att kolla så att jag inte hade brist på något ämne eller att inte levern tog för mycket stryk av alla mediciner. Alla prover var bra utom två stycken, som visade att jag hade brist på B12. Det var ju tur i oturen att jag har så duktiga människor runt omkring mig som föreslog testerna och att vi då upptäckte det innan värdet blev ännu lägre!

B12 är ett ämne som behövs för att de röda blodkropparna ska bildas, tillsammans med folat och järn med mera. Om det är brist på något av dessa ämnena så produceras inte tillräckligt med röda blodkroppar, vilket gör att det bildas en blodbrist. Har man brist på B12 kan man få olika symtom från trötthet till påverkan på nervsystemet, det varierar ju från person till person. 

För att få upp mitt värde har jag nu blivit insatt på två olika mediciner, en i injektionsform och en i tablettform. Så i 14 dagar framöver blir det att åka till sjukhuset för att få sin injektion och efter det blir det en gång i månaden. Idag är det dags att åka till sjuksköterska Monica för att påbörja behandlingen med sprutorna, innan det är dags att göra sig fin inför kvällens student för Elin!  

  


Handledsskenan!

Igår var det dags att välkomna en ny vän till min vardag, nämligen en handledsskena som ska göra att handen inte kan komma i felställning under dagen. Eftersom jag inte har någon känsel eller kan röra min hand lägger den sig konstigt när man sitter med den i knät och det sliter på leder och senor i handleden. Därför bestämdes det att jag skulle ha en skena på dagen för att förhindra detta, så nu är det er tur att ta del av den....

Min hand i felställning



Handledsskenan ovan i från!




Undersidan


 


Dagens citat.......

Satt precis och gjorde dagens bloggrunda på datorn, när jag såg ett citat som verkligen fastnade hos mig. Ibland bara känns allting rätt när man läser något, så jag tyckte att det var viktigt att dela med mig detta till er!


"Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna. Att vara stark är inte, att alltid orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest. Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas. Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera, att falla till botten, slå sig hårt och komma igen. Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.."



Lilla busen Molly!

Ibland är det bara så skönt att få prioritera att umgås med vänner och familj istället för att behöva träna eller priotera viktigare saker hela tiden. Denna veckan handlar mycket om att bara få prioritera student festen för Elin och roliga saker vilket är bra som ombyte. Jag tror det är viktigt med lite av varje för att orka med, vilket jag sliter med varje vecka med att försöka få ihop!!!

Dagen har spenderats med Josse, Jessi, Emilia och Elin, vilket har varit helt underbart. Josse hade fixat jätte god fika med jordgubbar, glass och meloner, vilket var verkligen utsökt. Tillsammans blev det mycket skratt, prat och lek med Emilia. En annan som var i fokus var Molly Josses mammas lilla hundvalp. Hon var helt underbar, så vild och söt! Efter att nafsat oss alla i tårna en stund fick hon ro och somnade i mitt knä!


Det var tyvärr inte helt lätt att få med den lilla busen på kort, så därför blir bilderna lite suddiga!




Student vecka!

Då har vi kommit in i juni och sommaren har börjat lite smått! För mig går startskottet på sommaren då studenten har varit och skolorna har slutat, då är det liksom sommar. I år är det dags för studentfirande av en vän till familjen, vilket ska bli jätte kul! På torsdagsmäller det och då ska jag har sparat så mycket energi som möjligt, för att orka med hela firandet! Här kommer veckans schema!!!


MÅNDAG  Fika med Jessy och Josse. Klipp tid för luggen på eftermiddagen!

TISDAG  Akupunktur hos sjuksköterska Monica!

ONSDAG  Ledig! Morfar och min vän Malin L fyller år!

TORSDAG  Studentfirande för Elin kl 17.00!

FREDAG  Ledig


När tycker ni att sommaren börjar?


En bal på slottet!

Igår eftermiddag var det åter dags för den årliga balen på Väggagymnasie skolan i Karlshamn och alla vackra klänningar togs ut från gardroben för att istället få spegla sig i solens skimmer. I år var det dags för vår vän Elin att få vara prinsessa för en kväll och genast började man tänka tillbaka på hur ens egen kväll var.

Känslor som glädje, förväntan och nervösitet kom tillbaka och man tyckte att det inte var så länge sen man själv stod där, men när man började att räkna så insåg man att det var fem år sedan jag stod där i min ljusblå fina klänning. Man kände sig så vacker den dagen, man hade varit hos frisören och fixat håret och man fick ta på sig en underbar kläning. Hela den dagen handlade bara om glädje och där man bara kunde prioritera sig själv, vilket var en annorlunda känsla. 

Prick klockan sex började alla paren gå upp för den långa kullerstens belagda gången och ta emot alla folkets beundrande blickar, men även kamerablixtar som ville fånga parens ögonblick av glädje och förväntan av vad som väntade. För Elin väntade sen en kväll med trevligt sällskap, fördrink, god mat, dessert, underhållning och dans. Helt enkelt en oförglömlig kväll som hon sent kommer att glömma!






Härliga underbara sol!!!!!!!!!!!!

Härliga underbara sol!

Blir så glad och får lite extra energi så fort det underbara gula ostklotet tittar fram på den klarblåa himlen.. Fråga inte hur jag fick ordet ost i den meningen, har typ fått ost på huvudet och blivit ostberoende den senaste månaden. Har ingen förklaring till det men så är det allafalll, bara ett litet utlägg...

 Så här såg det ut när jag låg ute och njöt idag i ca tio minuter innan min kropp fick nog och skrek av yrsel, då tog jag mitt pick å pack och flyttade in i den härliga skuggan. Där är livet verkliget helt underbart, en säng där i sommar hade inte varit fel!!!!


Peppningsbrev!

Idag damp ett handskrivet brev adresserat till mig ner i brevlådan och inuti det fanns ett jättefint kort och en liten tablett ask. Det visade sig när jag hade läst vad det stod att det var från Rosa och Micke, en underbar vän med sambo. Brevet var en kämpa på present med lite peppning att jag skulle fortsätta kämpa och klara av detta! Som ni alla vet har det varit väldigt jobbigt ett tag nu, därför värmer det verkligen i hjärtat när någon gör det där lilla extra! Tack än en gång för brevet och tröstgodiset blev verkligen super glad, ni betyder så mycket för mig ska ni veta!!!

Blir så glad när det dyker upp något oväntat som förgyller ens dag, tänk att något så litet kan betyda så mycket...

 


Så här såg den gulliga baksidan av asken ut!



Handy!!!

Efter mycket tankearbete av både mig, min familj och arbetsterapeut kom vi fram till att min vanliga almenacka skulle ersättas av en handdator som heter Handy. Den lilla datorn har jag fått låna som hjälpmedel på grund av mina kognitiva problem av landstinget då den ska hjälpa mig att få en mer fungerande vardag. Finesserna som finns är larm, som även kan sättas som dubbellarm då jag vanligtvis ändå glömmer bort vad jag ska göra när jag har stängt av det. Nu ringer larmet en gång att jag ska ta det och sen måste man stänga av det två gånger, först när det ringer och sen när medicinen är tagen. Andra saker som finns är kontaktlista, kalender, röstmemo med mera.

Röstmemon är till för att jag ska kunna skriva ner ett telefon nummer när jag pratar i telefon eller någon annan viktig information under ett samtal. Det finns även en antecknings ikon där man kan skriva en handlingslista eller något annat som man ska komma ihåg. Den lilla datorn är med touchskärm, vilket betyder att du bara pekar på det du ska komma fram till i datorn. Så min eftermiddag har beståt av att lägga in lite saker från min almenacka
och lära mig hur allting fungerar. Det jag har kommit fram till bara rent spontant är att den verkar jättebra och en kan nog bli en bra avlastning för att slippa skriva. Min lilla dator är väldigt lik en iphone både i storlek och vikt!







Så här ser huvudmenyn ut!


RSS 2.0