Hotellliv!

Då var det dags för sista natten i Norrköping! Vi har vandrat i två dagar känns det som, bland skolbyggnader, lägenheter, stan, och för att leta efter någon bra restaurang med uteservering!

Caspian är ju med så sin första hotellvistelse någonsin, han var nog den som kände sig mest välkommen då det låg en goodiebag på sängen till han! I den låg schampo och balsam, bajspåse, och godis! Skulle lägga ut bild på det från mobilen, men det gick inte! Ska lägga ut det i veckan!

Efter några dagar här känns det som man känner till staden mer och mer! En fin stad enligt mig, med vatten runt omkring! Dagarnas höjdpunkt är enligt mig att bli serverad pannkakor till frukost, det är hotell liv som heter duga!

Lite miljö ombyte

En vecka kvar på semestern. Tiden bara rinner iväg, hade gärna varit ledig lite till och bara fått göra vad man vill utan massa krav och måsten. Men tyvärr funkar inte livet så, fast när man väl börjar rinner tiden iväg och man kommer snabbt in i det igen.

Innan det drar igång igen är det iallafall dags för en liten semester tripp till norrköping. Min syster ska plugga där till hösten, så vi ska upp och kolla in staden och lite så. Alltid skönt att komma iväg hemifrån några dagar på semestern. Man behöver lite miljö ombyte...

Tack för att ni finns<3

Jag är så otroligt glad över alla mina fina vänner, som hela tiden finns i min närhet! Brukar tänka att jag är lyckligt lottad som har fina vänner runt omkring mig, som finns i vått och torrt. Det har ju satts på prov flera gånger pga min olycka, så jag vet att jag alltid kommer att ha dem nära! Ibland blir man bara påmind om det lite extra, och blir alldeles varm och rörd inombords!

Ordet acceptera!

På smärtkursen på rehab handlade en av gångerna om att acceptera. Man fick då höra att man skulle acceptera sitt nya liv och kropp, för att kunna gå vidare. Till viss del håller jag med, men ordet ACCEPTERA är ett otroligt starkt ord för mig. Alla lägger vi olika värderingar i det.
 
För mig betyder ordet ACCEPTERA att sluta hoppas och tro att man ska bli bättre och därför kan jag aldrig acceptera min situation fullt ut. Därmed har jag inte sagt att man måste acceptera sin situation till viss del och "gilla läget" för att kunna bygga upp något nytt efter de nya förutsättningarna. För förnekar man sin nya situation och hela tiden vill tillbaka till sitt gamla liv, gömmer man sig i ett skal. Då blir alla små steg inte tillräckligt stora eller viktiga. Detta handlar i slutändan om att bearbeta det man har gått igenom, för i början måste man få vara förbannad och ledsen. Sen en dag inser man att man faktiskt fortfarande har många bra saker kvar från sitt gamla liv och till och med nya saker som har kommit till pga att livet ser annorlunda ut. Det gäller att göra det bästa av situationen och tillslut inser man att man har ett bra liv egentligen trots smärta och skadan.
 
Det är då man har kommit till situationen där man "gillar läget", trots att man innerst inne fortfarande hoppas på att man ska slippa smärtan och skadan i framtiden. Man bygger sitt liv efter där man är nu, men ger jag upp hoppet så har jag ingen drivkraft kvar som leder mig framåt. Drivkraften är ju den som ger mig de små stegen framåt, vilket blir byggstenar i något större....
 

Äntligen!

Efter lång väntan är det äntligen riktig sommar! Solen har tittat fram efter att ha lyst med sin frånvaro nästan hela sommaren. Älskar verkligen en sol dag, det blir mer tillåtet att få ligga och bara njuta. Ni har hört mig använda denna meningen innan, men ibland är det så skönt när alla andra hamnar på min nivå. Då känner man sig inte så udda! Nu kan vem som helst sova i sin solstol eller i skuggan, läsa tidning eller bok en hel dag och så vidare!

Det är det man har saknat i sommar. När det är dåligt väder och regnar måste man göra saker hela tiden för man tröttnar på att sitta inne efter några dagar! När solen är framme, tar man det lugnt på ett annat sätt! Dagens projekt kan vara och ta sig till stranden och ligga där!

Från valp till tonåring!

Min lilla hund har gått från hundvalp till tonåring. Nu gäller det att ta några djupa andetag för lugna ner sig ibland. Från den beskedliga lilla valpen prövar han nu tålamodet någon gång dagligen. Med äventyr som kaninjakt, dragande i kopplet, bus med alla hundar som går förbi, samt slår döv örat till om det är något intressantare än matte.

Jag visste att denna perioden skulle komma, det gör det för alla hanhundar då könshormonerna stiger dem lite åt huvudet för ett tag. Bara härda sig igenom detta genom att bara just andas!

Sista dagen!

Då var det dags för sista festival dagen, sorgligt men skönt! Känns som att inte min kropp pallar mer! Tänk vad man uppskattar att få sova utan musik till ett när man ska gå och lägga sig, något som bara tas förgivet annars! Imorgon kommer det se ut som någon har sprängt en bomb i stan, helt tyst och skitigt överallt! Då är det bara minnena som lever kvar till nästa år, då det är dags att dra igång kroppen ännu en gång!

jag ger min tid...

En mysig liten tur på stan blev det för mig och mamma! Vi bestämde oss i morse för att ta en liten vandring till stan för att äta lite lunch! En tunnbrödsrulle kan man ju inte bara missa under festivalen, helt klart favoriten!

Det mysiga med festival i stan är inte alla stånd och underhållning, utan att träffa alla människorna! Många före detta Karlshamns bor kommer hem igen och man blir mer öppen och social mot främlingar med! I onsdags till exempel pratade jag en stund med en kvinna i karamellstånd som var lite ensam och ville prata lite, lite mysigt tyckte jag! Med visst är det lite konstigt att det ska behöva bli en annan stämning mellan främlingar! Vi svenskar är ju väldigt bra på att leta upp den lediga platsen långt från sällskap på bussen! Det bara blir så liksom! Men som sagt några dagar kan jag faktiskt ge min tid till alla som vill ha den!

ibland får man satsa...

Ibland är det tufft att försöka hänga på sina vänner dit man vill! Bara försöka vara som alla andra! Igår var det nämligen konsert på torget, Kent hade kommit till stan! Sedan länge var det ett stort gäng som skulle gå dit och efter att ha tvekat ett tag på om jag orkade eller inte bestämde jag mig att satsa!

Igår var det och jag planerade så gott jag kunde för att jag inte skulle ta ut mig helt! Kvällen var helt underbar och konserten och sällskapet var perfekt! Det är de känslorna jag njuter på idag, när livet inte är så perfekt! Smärtorna har vunnit över kroppen och orken är inte precis på topp, så nu blir det massa vila! Men en sak är säker fan vad kul jag hade!

Festival i stan!

Då drar det igång här i stan idag, självaste östersjöfestivalen. Rolig tycker jag att det händer något i lilla Karlshamn, men det tar mycket energi. Så det är bara att ladda upp så mycket man kan och vara med på det man orkar.
 
För er som bor i närheten kan jag bara rekommendera att ta en liten sväng. Här finns allt från musikunderhållning i alla desss former, marknadsstånd, shopping i butikerna med olika festivalerbjudande, motorsport, karuseller, veteranbilar, teater och mycket mycket mer. Vem vet vi kanske ses i vimmlet! Håller bara tummarna att det blir någerlunda väder.

Min nya fina servis!

I söndags hittade vi äntligen en fin servis som passade både kropp och smak. Efter att ha letat på lite loppisar, stod den bara där när mamma och pappa var på loppis. En gammal Karlskrona servis som är väldigt lätt att hantera och där det var lite uppläggningsfat med mera till.
 
Om ni inte har läst tidigare inlägg, så är det kanske svårt att förstå min lycka för en gammal servis. Det är nämligen så att min gamla keramik servis som jag köpte till min förra lägenhet, är för tung för mig att hantera nu när jag har min nackskada. Det är ju så ibland att förutsättningarna förändras ibland. Så min kusin fick ha glädje av det istället, så helt plötsligt stod jag utan Efter mycket diskuterande om olika alternativ kom vi fram till att en gammal servis är ju tillverkad i lättare material och är oftast lite tunnare gjord. Jag gillar ju det här att blanda gammalt och nytt också, så mig passar det utmärkt.
 
Här kommer lite bildbevis. Servisen består av tre olika tallrikar 6 stycken av varje, djupa tallrikar, en kanna, skål och uppläggningsfat. Hade tagit egna bilder, men de gick tyvärr inte att ladda upp. Så här kommer en bild från nätet.....
 
 
 
 
 

fortsättning vibrationsterapin!

Som ni vet har jag hållt på med den här vibrations terapin mot käkarna i snart två veckor! Tänkte att det var dags för en liten uppdatering!

Konceptet med att använda eltandborstens munstycke släppte jag snabbt, då det inte vibrerade något alls! Sen vill man ju inte precis använda tandborsten för då skaver ju den upp hela ansiktet! Så efter att struntat i den hittade jag en massage bläckfisk som någon hade fått i julklapp! Vilket funkade utmärkt, bara det att hela ansiktet hade träningsvärk dagen efter! Annars kändes faktiskt ansiktet mycket mjukare och inte så stelt längre! Nu har jag kört med den en liten stund varje dag, tjugo minuter som var rekommenderat egentligen funkar inte för då får jag motsatt effekt, Ken en liten stund gör susen!

Får väl se vad det leder till i längden! Håller er uppdaterade!

Ps fick en kommentar med en fråga om vad det var för käkoperation jag hade gjort! I maj förra året gick käkkirurgen i lund in med ett titthål över käkleden för att se hur det såg ut! Vänster käkled hade början till atros och massa sammanväxtningar! Så han rensade allt och spolade rent ledvätskan! Efter det blev gapet bättre, men då blev problemet musklerna som inte orkade gapa större! Så det är det jag jobbar med nu!

Vad hände?

Ibland undrar man om kroppen lever sitt egna liv! Igår morse vaknade jag med lite ont i halsen, men jag kände mig inte konstig eller sjuk i övrigt. Så jag och mamma körde iväg till Sölvesborg som planerat, där vi skulle på loppis där en underbar vän till mig skulle stå och sen till mormor och morfar!

När vi hade kört ett tag började jag känna mig matt i kroppen! Så när vi skulle gå av blev jag jätte yr och fick slänga mig i baksätet av bilen! Men efter en stund var det ändå okej, så jag kunde ta en liten sväng! Vi bestämde snabbt efter det att mamma skulle släppa av mig hos mormor och morfar, medan mamma gjorde resten av ärendena!

Hos mormor och morfar blev soffan min bästa vän och jag mormor, caspian tog oss en power napp! Vet inte riktigt vad som hände och min systers ord var att hon trodde att min kropp gick in i en vägg. Vet inte riktigt vad jag ska tro, men efteratt sovit nästan hela dagen igår känner jag mig lite piggare idag. Trots det kommer det att bli väldigt lugnt även idag.

Alkoholfria alternativ-

Snart är det fyra år sedan jag blev skadad, vilket betyder fyra år med smärtstillande tabletter! Vilket i sin tur ingen alkohol, alla fall för mig som har tabletter som inte går ihop med alkohol!

Saknar inte själva drickan i sig, men det sociala med det! Tex när man är på en middag och någon frågar om vinet var gott eller jämnför, då saknar jag det! För att det ska kännas lite bättre på middagarna eller på festen har jag provat många alkoholfria alternativ!

Tänkte jag skulle rekommendera några, då jag vet att det även finns alternativ som smakar färgat vatten! Har ni några tips får ni gärna tipsa mig! Här kommer en liten lista!

Peach perl - ett gott fruktvin!

Isabella - vitt vin

X cider - jätte god cider! Inte så sött som många andra alternativ!

Mousserande jordgubbsvin - säger sig själv vad det är!

Chapel hill - matvin!

Road trip!

Igår blev det en heldag med besök hos vänner och släkt. Vardagen bara rullar på så man har inte tid och ork alltid att ta tag i vissa besök, men på semestern finns det lite mer ork till sådana saker. Caspian han fick följa med på road tripen, för att miljöträna lite. I sista besöket var det även en bonus, då han fick leka med Dunder (jämthund) som bonus. Gud vad de höll på, fick pausa han ibland för att vila då han inte riktigt klarade av att säga stopp själv. Det kan ju bli för mycket för en liten valp ibland.
 
Idag är både han och jag trötta, så vi gör inte många knopp. Tycker även att det är bra att han vänjer sig vid att ha lite tråkigt ibland för att klara av dagar med både och. Det är ju så min vardag fungerar! Hur har ni med hund gjort med er valp? Hur mycket ska man stimulera dem?
 

Tillsammans är vi ett team!

Usch vad besviken man blir ibland! Kroppen har varit rätt skonsam sen jag gick på semester och vi har för en gångs skull kunnat jobba tillsammans! Jag har gett den vila och den har gett mig lite ork till att göra saker!

Igår kom tyvärr ett bakslag! Vaknade på morgonen med mer ont i ländryggen än vad jag är van vid och sen strålade smärtan ut i bägge benen! Masserade in lite Ipren salva, vilket gjorde det lite bättre till idag! Finns tyvärr fortfarande kvar, men men det försvinner väl lika snabbt som det kom! Bara tråkigt att min svit av att vara ett team försvann!!!

Att bara få vara som alla andra...

Tänk vad dagarna går, nu är vi inne på min andra semester vecka! Ska inte klaga då jag har rätt lång semester jämfört med många andra, men ibland vill man bara pausa livet och stanna upp!

Försöker ta vara på alla dagarna, genom att göra det man vill! Sova till nio varje dag och sitta länge och äta frukost! Det enda som saknas är det fina strandvädret! Det har ju blivit lite varmare, men inte tillräckligt för att ligga och svettas vid en strand!

Tänk om livet kunde vara så här ett tag, bara ha ork till att göra saker man vill och inte måste! När jag har semester känner jag mig som alla andra, jag får ligga och vila hur mycket jag vill för det gör andra med! Då känns det genast inte så jobbigt att gå och lägga sig!

Lägenhets visnings lördag!

I morse när jag satt och åt frukost och läste tidningen, hittad jag en annons i tidningen på en lägenhet som verkade intressant! Ringde efter en stund till hyresvärden och efter att ha kollat om man fick ha husdjur och lite andra detaljer bestämde vi att det skulle bli visning klockan tolv!

Prick tolv stod vi utanför huset och skakade hand med hyresvärdarna, för att sen vandra vidare upp till lägenhet! Lägenheten som skulle vara på första våningen började med två halv trappor upp, vilket genast hamnade på negativa listan! Tyvärr fylldes den listan på ännu mer, då det var lite konstig planlösning och otroligt litet badrum! Annars var den väldigt ljus och fin och hyresvärdarna verkade toppen!

Tyvärr blev som sagt den negativa listan för stor denna gången så det är bara att leta vidare! Någon gång ska det väl komma en lägenhet som passar mig! Om ni som bor i Karlshamn hör om någon lägenhet, tvåa eller trea utan en massa trappor får ni gärna höra av er!



vibrations terapi!

Man ska verkligen vara med om mycket! Känns ibland som att man är en liten labbråtta men klart kan man bli bättre är det värt det!

Idag ringde bettspecialisten Thomas list som jag har gått hos i Malmö i över ett år! Förra gången när jag var där blev jag bedömd av ett smärtteam som konstaterade att mina käkleder såg okej ut efter operationen, men att signalerna till musklerna i ansiktet inte riktigt fungerade som vanligt! Jag använder tydligen mer nackens muskulatur än käkarnas!

Det bestämdes att han skulle ta kontakt med ett motoriskt center i Jönköping för vidare hjälp! Idag ringde han efter att ha slussats vidare mellan olika specialister och han kunde bara konstatera att jag var ett ovanligt fall!

Till slut hade han fått tag i en logoped som även jobbade med käkens muskulatur och sådana här besvär och hon rekommenderade vibrations terapi! Så i 20 minuter varje dag ska jag lägga eltandborsten runt munnen för att nervändarna ska få lite nytt liv igen! I augusti ska detta utvärderas och vi ska se hur vi ska gå vidare! Känns lite konstigt att använda tandborsten utanför munnen men vad gör man! Lovar att uppdatera er under tiden!

Om det är någon annan som gjort detta kan ni väl skriva en rad!!!

Rean!

Många blir helt lyriska när de kommer in i en affär där det är stora rea skyltar. Man kastar sig över varje liten snurra för att hitta det ultimata fyndet. Särskillt nu i rea tider, efter vårens och sommarens sortiment som ska ge plats för höstens kollektion. Jag var med en sån person innan som älskade rea, inte bara för att det var billigt utan även för att det var lite sport i det hela att få mycket fint för pengarna.
 
Detta betendet försvann med skadan. Så fort jag går in i en butik med massa rea plagg, ser jag bara oredan i butiken och hur svårt det att fokusera på vad som är fint eller inte. På grund av min ständiga smärta och wiplashskada har jag fått vissa kognitiva svårigheter. Ett av dem är att koncentrera sig och sålla intryck. Innan kunde jag ta bort det som var oviktigt eller kunna fokusera på när en pratar även om det är flera runt omkring. Min hjärna sparkar bak ut nu vid sådana situationer. När någon pratar med mig och det är mycket runt omkring är det inte alltid jag hänger med på allt som sägs, utan man låtsas höra och förstå. För innerst inne skäms man för att man inte klarar av en sådan enkel sak.
 
Likadant är det med rean, jag orkar inte se det där fina plagget bland 30 andra plagg. Just på grund av att jag bara ser en stor klump med kläder, istället för innan då man såg varje plagg för sig. Nu har jag kommit så långt att jag har slutat bry mg om den sektionen, utan jag går direkt till det jag har lätt att se. Innan var det en stor sorg att inte få vara som innan, men efter ett tag orkar man inte bry sig. Det finns så mycket annat som fortfarande är jobbigt att övervinna och då måste man lägga vissa andra saker bakom sig!

Vissa dagar...

Vissa dagar hatar jag verkligen min kropp,
varför ska man vara så här ung i en gammal kropp....
Ibland måste man faktiskt tycka att livet är lite orättvist!
 

Första semester dagen!

Första riktiga semester dagen idag, gud vad skönt alltså. Morgonen började med att få vakna upp utan att klockan ringde, ligga och mysa med Caspian i sängen så länge man ville, äta frukost i lugn och ro och sen att få tillbringa en heldag med en fantastisk vän. Caspian kom gewnast in i semester lunken och gillade skarpt att han fick sova länge i sängen, för att sedan förflytta sig in i soffan och sova vidare.
 
Tillsammans upplevde vi gamla barndomsminnen tillsammans, genom att gå igenom lite gamla saker från mellanstadiet och högstadiet som jag hade sparat. Det blev även lunch på Vägga rökeri, där Caspian och syster yster fick följa med som sällskap. Mysigt verkligen!
 
Imorgon blir det vila, då ögonen just nu hänger nere vid knävecken efter en händelsrik helg. Men det är väl så semester är, man gör spontana ryck av aktiviteter för att sedan komma in i perioder där man knappt orkar tänka ut vad man ska äta till lunch. I like this a lot!
 
 

RSS 2.0