Julkrans!

Idag har jag, Hannah och Caspian haft en riktig mysdag. Först åkte vi till skogs för att gå en promenad och plocka mossa, till den årliga julkransen. Tycker att det är lite mysigt att göra den själv om jag känner att jag har tid och ork för en liten pysselstund. Idag fanns det den tiden, så efter att ha samlat in materialet var det dags att sätta igång. Först binda all mossa runt halmkransen för att få grunden och sen prova sig fram med dekerationerna.
 
 
Julen närmar sig med stormsteg och det blir lite ljusare i allt mörker. Mina tomtegardiner är uppe och stjärnan är tänd. Lite tidigt med ibland får man tjuvstarta för att njuta lite längre! Här kommer bildbevis på kransen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sin lilla bubbla!

Vissa dagar är tuffare än andra. Ska bli såååååå skönt att gå och lägga sig ikväll. Att bara få vara i sin lilla bubbla utan att tänka eller behöva ha en mask. Ibland måste man bara få må dåligt när man mår dåligt och sörja det som inte längre finns kvar, för att sen göra sig redo att påbörja en ny dag. Som är lite bättre än den som var...
 

Ny vecka!

Efter att ha avnjutit en härlig kalkonmiddag med sina nära och kära runt omkring sig igår, är det dags att sparka igång en ny vecka. Så här ser den ut;

Måndag, Arbetsprövning

Tisdag; Arbetsprövning

Onsdag; Verksamhetsdag på jobbet

Torsdag; Massage

Fredag; Mys med extra systern!

Älskade Internet!

Julen närmar sig med stormsteg och man börjar så smått förbereda sig. De första julklapparna är inhandlade, för att slippa ha alla kvar till advent. Jag gillar att gå och julshoppa och ser inte det som något jobbigt.

Förra året upptäckte jag dock att den fanns en stor vinst att hämta genom att köpa vissa klappar på Internet. Man handlar när man vill och får det hem i brevlådan. Jag säger bara det, verkligen en perfekt avlastar även om jag vill ha några klappar att handla på traditionellt sätt med julskyltning i affären.

Ville bara tipsa om att man kan göra båda och för att spara både tid och energi, samtidigt som utbudet blir mycket större!

Packåsna!

Igår var det dags att prova packväskan på riktigt för första för Caspian. Hjärtat fyller ju ett år i januari, så då får han börja bära lite saker åt sin matte. Kommer att ta det lugnt några månader till, men tanken är att redan nu börja träna att ha väskan på sig och sedan gradvis trappa upp.
 
Det är ju en stor avlastning om han kan bära saker i min väska, från affären med mera. Det sparar mig både energi och smärta. Caspian var dock inte riktigt förtjust i den utan stod som en staty först, men med lite godis tog han en runda i huset iallafall. Så det får bli små stunder för att han ska känna sig mer bekväm med den.
 
Sakta men säkert når han och jag tillsammans vårt mål att bli assistanshund!
 
 
 
Beklagar den dåliga kvaliten på bilden, inte lätt att få han att vara med på bild!

Huvudvärk!!

Jisses som mitt huvud bultar och bankar. Har haft huvudvärk hela eftermiddagen, som inte vill ge med sig. Får väl sova med en kall vetekudde över pannan, så det förhoppningsvis försvinner till imorgon. Spänner i käkarna mer än vanligt , men så är det ju. Huvudet och käken är ju bästa vänner, så tjabbar den ena så hänger den andra på. Bara att gilla läget och göra sina avslappningsövningar till käken mer än vanligt. Har ni några huvudvärkstips?
 

Veckoschema!

Då var det söndag igen och en ny vecka står framför oss. En lite ovanlig vecka, med två eftermiddagar att jobba samt utbildning mitt i veckan. Bara att hänga i!

Måndag. Arbetsprövning

Tisdag. Arbetsprövning

Onsdag. Massage + besök på sjukhuset

Torsdag. Arbetsprövning + klädvisning hos kusinen.

Fredag. Eventuellt mys med vänner.

Lördag. Kalkonmiddag hos mormor och morfar.

Sista gången på gympan...

Då är tio gånger snart gjorda på gympan. Ikväll blir det avslutning för denna terminen, innan ledighet står på schemat. Lite kluvna känslor är det allt, på ett sätt ska det bli skönt att bara få ta hand om sig själv. Denna terminen har jag haft det själv, vilket är rätt tungt ibland. Samtidigt som det ska bli skönt kommer jag sakna alla. Allas kramar och glada hej när man kommer och alla härliga skratt och deras glädje. Brukar bli lite tomt innan vi drar igång igen i februari.
 
Allting är förberett för ikväll allafall. Kakan bakad, alla grejer nerpackade och allting planerat. Bara att försöka njuta av stunden ikväll! Ha en bra kväll alla fina läsare, för det kommer jag ha!!!
 
 
 
 
 

Ny vecka!

Då var vi inne på en ny vecka igen. Jag är tillbaka som vanligt i alla aktiviteter, men känner mig fortfarande inte bra så det blir en tuff vecka! Fast det är bara att göra sitt bästa och försöka vara nöjd med det!

Måndag. Arbetsprövning

Tisdag. Arbetsprövning

Onsdag. Ledig

Torsdag. Arbetsprövning och avslutning på gympan.

Fredag. Besök hos astmasjuksköterska.

Utkast: Nov. 09, 2012

It's friday! Äntligen är veckans maraton avslutat och jag kan äntligen pusta ut i mitt soffhörn med min fina syster. Där kommer jag inte röra mig från fläcken förrän min kropp styr kosan mot sängen! Ha en härlig fredag mina vänner!

Trötter!

Så här trött som jag är just nu, är det längesen jag var! Känns som att det bara är ett skal som sitter i soffan som har en robot i sig som går på automatik. Utan att tänka eller känna, för man är för trött!

Kanske inte konstigt att man är trött, första jobbdagen efter operationen samt ett gympapass som också bara man tog sig igenom utan att riktigt vara närvarande!

Satsar på en ny dag i morgon, något piggare förhoppningsvis!

Vilken natt!

Usch vilken natt! Gick och la mig vid tio tiden, väldigt trött var jag så jag trodde att jag skulle somna direkt. Tyvärr var fallet inte riktigt så, istället vände jag mig fram och tillbaka i sängen för att hitta ett sätt där det gjorde mindre ont i nacken! Minuter blev till timmar och det började göra mer och mer ont i nacken plus att småkrypningarna i benen blev värre och värre! Efter att hållt ut i tre timmar, tänkte jag att jag fick gå upp och kolla att jag verkligen hade tagit min kvällsmedicin och eventuellt ta extra smärtstillande, då jag visste att jag hade tagit dom!

Jag gick fram till dosetten och till min stora förvåning ser jag att min smärtstillande tablett har fastnat i ett hörn, så när jag vände dosetter för att ta den på kvällen fick jag bara astmamedicinen i munnen! Så efter att stoppat i sig den, var det bara att vänta en timme innan lite av smärtan hade försvunnit så jag kunde somna!

Jag säger bara det, usch vilken natt! Hoppas på en bättre natt ikväll:-)

Annorlunda veckoschema!

Ska vara hemma två dagar till från jobbet, för att vila upp mig lite till! Så veckan ser lite annorlunda ut än vanligt! Börjar allt sakna jobbet nu om man får säga så! Många tycker väl det är skönt att vara hemma, men jag trivs så bra och tycker det är kul! Så jag hade gärna jobbat!

Måndag Ledig

Tisdag Ledig

Onsdag Klippa mig!

Torsdag Arbetsprövning

Fredag Syster kommer hem!

Lördag Mamma kommer hem!

Söndag Ledig!

Filmtajm!

Dagarna flyter lite ihop när man är hemma och inte gör något annat än att titta på film. Har svårt att sitta eller stå för länge nämligen, så det är skönt att vila nacken genom att få ligga ner. Går en liten runda varje dag för att inte bli så stel i ryggen.
 
Många som skickar sms och undrar hur det är, så här kommer en sammanfattning. Jag har fått en blödning i nacken även denna gången, vilket kommer pga att jag är lättblödande samt att jag har ett lite större kärl i insticksvinkeln. Det blir väl lite bättre för varje dag, men jag kan inte säga något om ingreppet har lyckats förrän smärtan från blödningen är försvunnen. För nu har jag mer ont än vad jag hade innan ingreppet, men så här har det varit två gånger innan. Så jag vet ju att en dag vänder det och då känner man hur smärtan sakta men säkert går ner. Fram tills dess blir det, filmtajm! Har ni några bra film eller box tips?
 

Vila, vila.....

Förstår inte att man kan vara såhär trött i kroppen... Fast det är bara för viljan att följa kroppens behov och vila så mycket som möjligt, för att det ska bli bättre och bättre! Inte van vid det här bara, finns ju alltid små grejer att göra.. tex reseräkningar som ska skickas, telefonsamtal som ska ringas för att boka tid till läkaren, intyg som ska skickas in med mera... De myndigheter som ska ha det här väntar ju inte precis på att jag behöver vila färdigt!
 

Uppdatering!

Lovade egentligen uppdatering igår, men orkade inte med det och egentligen inte idag heller! Men jag har många nära som bryr sig och vill veta hur det gick, vilket jag är oerhört tacksam för!

I det hela gick ingreppet bra, dom brände av nerverna på höger sida på nivå c4 och c5. Blev en liten komplikation då jag hade fått ärrvävnad efter de två tidigare ingreppen, så bedövningen spred sig inte som den skulle! Så när de skulle börja bränna av nerverna på ett ställe, kändes det i hela nacken! Så det var bara att skrika stopp och sen fick de bedöva precis på den punkten! Tydligen är det så det kan bli ju fler gånger man gör det, men ingreppet går att göra oändligt många gånger fast man får vara beredd på att bedöva mer!

Nu efteråt har det blivit en blödning precis som de andra gångerna, vilket beror på att jag har ett kärl precis där han sticker samt att jag är lättblödande pga av mina mediciner. Så nu blir det att återhämta sig innan jag ser hur det blir! Håll tummarna!

Tusen tack för alla sms, Facebook hälsningar, telefonsamtal med mera! Är otroligt tacksam att ni finns!

RSS 2.0