Helg!

Nu är det äntligen helg! Veckans alla måsten är slut och jag kan äntligen andas ut! Nu blir det bara massa mys med morfar, mormor och Caspian! Ja, livet är allt bra härligt ibland!

Ha en bra helg!

Mys helg hos mormor och morfar!

Jag är så otroligt lottad som har en sån bra relation med min mormor och morfar! Dom ställer upp i vått och torrt, och vi kan både skratta och gråta tillsammans!

Inte alla som har den turen att ha den relationen med sin morföräldrar! Fast det är ju ur allas synvinkel man måste vårda en relation för att den ska bli bra!

Imorgon åker jag och Caspian ner till Sölvesborg för en hel helg där, längtar! Både jag och Caspian trivs som fisken i vattnet!

Önskar er alla en bra helg!

Stolt matte!

Som några av er vet, började jag och Caspian fortsättningskurs i lydnad i början av augusti. Igår kväll var det dags igen och jag gick därifrån med ett stort leende på läpparna. Caspian är väldigt duktig på att göra övningarna, men han blir väldigt lätt distraherad av de andra hundarna. Hans prio när han kommer ut från bilen är att hitta en lekkompis om han så ska hänga sig i kroppen och skälla allt vad han kan.
 
Så var det under nästan hela nybörjar kursen, även om det gick framåt sakta men säkert. När vi började denna kursen hade det blivit lite bättre även om han fortfarande tar sina busvarv i gräset då och då. De senaste gångerna har jag varit så glad och stolt som matte, då han har upptäckt att matte blir mer och mer intressant. Igår höll han ögonkontakt med mig genom alla övningarna, fick även beröm från tränaren när vi skulle gå hem. Det är bara att konstatera att träning ger färdighet för både mattar och hundar.
 

Tröttis!

Äntligen kväll, känns som om att hjärnan har gått och lagt sig och ögonen gör allt för att hålla sig vaken lite till. Eftermiddagen var fylld med full aktivitet, först tandläkaren, sen jobb samt APT på jobbet i slutet. Jobbade inte längre än vanligt, men kroppen var tröttare än en vanlig dag.
 
Så är det ibland att vara skadad. Vissa dagar är tuffa och vissa lite lättare trots att man ibland inte har gjort något över det vanliga. Fick en kommentar här igår, där det stod ungefär att lever man järnet ena dagen, gäller det att chilla dagen efter. Precis så funkar det för mig och det hade jag mått bäst av, tyvärr funkar inte min vardag så alltid. Tyckte dock det var en bra mening att ha som ledord och att sträva efter. Man kan bara försöka leva efter att må så bra som möjligt, mer kan man inte göra! Men ju fler år som går efter olycksdagen ju bättre blir man på det! Tusen tack för kommentaren, den värmde!
 
 

Nytt veckoschema!

Ny vecka, efter en härlig helg med syster yster! Känns lite tomt och konstigt nu när hon har åkt tillbaka, men så är det!

Så här ser min vecka ut!

MÅNDAG Besök hos sjukhustandläkaren och arbetsprövning!

TISDAG Arbetsprövning!

ONSDAG Besök hos kuratorn och klipp!

TORSDAG Arbetsprövning

FREDAG Ledig!

LÖRDAG Mys hos mormor och morfar!

SÖNDAG Mys hos mormor och morfar!

Ha en bra vecka!

Caspian är stor kille nu!

Tänk "lilla" Caspian är nu sju månader. Gud vad tiden går snabbt, känns som att nyss kom in i mitt liv samtidigt som jag har vant mig vid att ha någon vid fötterna hela tiden. Man kan ju inte tänka sig ett liv utan honom, han betyder ju allt.
 
Vi har redan gjort mycket tillsammans, med lite lynadskurser samt att vi tränar på servicehunds sysslorna en liten stund varje dag. Ibland är det bara fem minuter och ibland en timme. Beror lite på både hans och min ork. Han växer verkligen så det knakar och har därmed gått från sina sex kilo som han vägde i början av vårat liv tillsammans till idag över 15 kilo. Mer kommer det ju bli. I måndags blev han stor kille på riktigt, då han helt plötsligt började lyfta på benet när han skulle kissa. Lite vingligt var det allt så det var tur att busken stod där, så han landade mjukt. Men under veckan har han blivit mer och mer stabil och det börjar ta över allt mer. Det är dock fortfarande lite tjej kissning ibland, hihihi! Så härligt och underbart att få följa hans utveckling!
 
 
 
 
 
 
 
 

syskonkärlek för livet<3

Imorgon kommer min fina syster hem<3 Hon påbörjade ju sin egen resa i söndags, utan någon inblandning från olyckan i sitt liv! Resan gick till Norrköping för några års plugg till förskollärare!

Får lov att säga att det är lite tomt här hemma utan henne, man är så van att ha varann vid ens sida rent fysiskt! Vi finns fortfarande för varandra och har pratat varje dag denna veckan, men det blir ändå lite annorlunda! Nu har veckan gått och hon kommer äntligen hem för helgen! Gud vad jag längtar!

Syskon kärlek för livet<3

Back to ordinary life!

Då var man på benen igen för den här gången! Infektionen har släppt och det enda som ligger kvar i kroppen är tröttheten från att ha bekämpat den. Tyvärr brukar det hålla i sig lite efter!

Så i morgon blir det jobb som vanligt igen, lite lyx men skönt att det bara blir en dag denna veckan! Sen på fredag blir det massage som perfekt avslutning på veckan! Hoppas er veckan har varit bra!

Alla har vi våra knep!

Caspian är verkligen för skön och lite godisgalen! Han försöker verkligen hitta på egna trick och kör hela registret som han och jag har lärt in för att nå den efterlängtade godisbiten!

Det senaste i hans bravader är att tjuva saker som han ser att vi använder mycket! Pappas dilemma är att han blir av med sin snusdosa hela tiden, det roliga är att Caspian vet vilken han ska gå och lämna tillbaka den till! Han går spikrakt till pappa! Mitt och mammas problem är alla handdukar han tar och bär ut på gräsmattan för vi ska komma efter och att han ska få godis för att lämna från sig den! Nu har han lärt att det är väldigt sällan vi ger godis utbyte nu, så han går med allt till pappa där han har ett säkert kort!

Bara att konstatera att tvätta vidare, vi har aldrig tvättat så mycket handdukar som vi har gjort nu:-) Det är bara att konstatera att är otroligt listig och smart, får väl se vad som händer nästa gång!

Ibland blir det inte som man vill...

Många är nyfikna på hur det har gått med lägenheten! Har fått många sms med hejarop! Tyvärr går det inte alltid som man tänkt sig eller vill!

Budgivningen har hållt på sen i tisdags, då jag la första budet! Fyra stycken drog sig ut efter visningen, så det var jag och en till kvar! Tyvärr ville hon ha den lika mycket som jag eller till och med mer nu i slutändan! Jag hängde med länge och väl, men tillslut hamnade sista budet på nästan hundratusen över utgångspriset och då sa jag nej! Hon ville ha den till vilket pris som helst och så kan inte jag tänka!

Så det blir att leta nya objekt, önskar bara att man för en gångs skull hade lite tur! Känner mig lite nedslagen idag när hon bjöd över mitt sista bud, men men bara och släppa och gå vidare! Bättre lycka nästa gång!

Jäkla feber!

Usch vad jag hatar att ha febern! Min arma kropp som värker i vanliga fall värker tredubbelt när jag får feber! I fredags började frossan och halva halsen svullnade upp!

Har inte tid att vara sjuk nu, för mycket som kräver min uppmärksamhet! Ni som också har en skada, har ni med upplevt att ni blir sjukare än ni var innan olyckan? Det är precis som kroppen inte orkar en infektion, eftersom den redan kämpar varje dag!

Tur...

Varför kan man aldrig ha lite tur!!

Mitt hjärta till syster!

Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner för min syster, hon är helt enkelt fantastisk. Igår fick jag och mamma order om att lämna huset vid elva och inte komma hem förrän kvart över sex. Dagen gick med en skogsrunda, en tur på stan och besök hos mormor innan det var dags att bege sig hemåt mot Karlshamn igen. Väl i Karlshamn fick jag på mig en ögonbindel och efter att ha kört en bit var det dags att kliva ut. Med mamma som ledsagare i ett stenhårt grepp började jag ledas framåt. Efter en bit insåg jag att marken och de olika underlagen började kännas bekant, det var då jag började misstänka att jag var hemma. Efter att ha blivit placerad på gräsmattan, var det dags för min fina syster att hålla ett litet tal. Som tur väl hade jag fortfarande ögonbindeln på mig, så den sög upp de flesta tårarna och de andra kunde jag fånga upp i näshöjd! Talet handlade om att båda två kommer nu gå in i en ny fas i livet och att det var dags för henne att börja plugga!
 
Då talet var slut åkte ögonbindeln av och till min stora förvåning stod alla mina nära och kära framför mig. Det var morbro Mats som saknades, men han hade godgiltliga skäl. Annars hade alla andra tagit ledigt från jobbet, pysslat för att kunna komma, stresset med mera. Tänk att ha alla dem som man älskar framför sig på en ändå gång. Det händer inte många gånger i livet att nästan alla kan. Efter att den chocken hade lagt sig och alla hade fått sig en kram, såg jag allt gott min syster hade fixat. Tårtor, maränger, ostbågar, godis, melon, kladdmuffins, kladdkaka, sockerkaka, god dricka med mera. Man kom ju till världens fest och en av de bästa dagarna i mitt liv. Hela kvällen var jätte mysig med mycket skratt, prat, god mat, trevligt sällskap och mys i sensommarkvällen.
 
Tusen tack alla ni mina närmaste som var här igår, det betydde så mycket. Det är ni som gör att jag kan skratta även om smärtan gör att jag ibland vill gråta, det är ni som gör att jag vaknar med ett leende på läpparna fastän det är tufft, det är eran kärlek som gör att jag når mina mål och det är för att jag har fantastiska nära och kära runt omkring som mitt liv trots att det är jobbigt är så himla underbart!
 
Den som ska ha ett störst tack och många applåder för det hon åstadkom igår, är min fina syster. Förstår hur mycket jobb det ligger bakom allt detta. Detta var en dag som jag aldrig kommer att glömma och det är den bästa presenten man kan ge någon. Det finns inte ord hur mycket du betyder för mig, men en sak är säker att hur många mil det än är emellan oss så kommer min kärlek alltid vara lika stor. 
 
 
 
 

Mitt hjärta stannar!

Som jag skrev igår, la jag bud på lägenheten precis efter visningen! Idag fick jag ett sms som har gått ut till alla intressenter om mitt bud som jag la igår, eller budgivare ett som jag heter!

Så nu är det bara en lång väntan hur det går! Varje gång det kommer ett sms hoppar hjärtat upp i halsen nu! Och oron kommer över att fler ska vilja ha lägenheten! Vi får väl se hur många dagar jag överlever!

Lägenhetsvisning!

Ikväll var det dags igen att titta på ett nytt objekt att starta en ny vardagen igen i. Med spännande och nervösa steg vandrade vi mot visningen, där vi möttes av en stor svensk fastighets förenings visningsskylt. Väl i lägenheten möttes vi av mycket folk, både på gott och ont.

Lägenheten var ljus och fräsch och det fanns stort potential att få den så den passar mina behov. Så efter mycket övervägande la jag bud, dock verkade många andra intresserade också. Bara att vänta och se, på torsdag lovade mäklaren att återkomma med om fler har bjudit över eller om det är jag som ligger högst. Usch det är med fjärilar i magen som det blir en väntan, en del av mig vill vinna och en del tycker det är lite otäckt att börja något nytt.

Ny vecka:-)

Då har vi kommit till en ny vecka, andra veckan efter semestern! Nu har man verkligen trillat in i allt med vad tider heter och man måste tyvärr börja prioritera och dosera igen! Både för och nackdelar med det, det som jag tycker är mest jobbigt är dock att känna att man aldrig räcker till med! Men man får göra det bästa av det och trots att man känner så prioritera vilan fast man egentligen inte vill!


Veckoschema!

Måndag: Arbetsprövning och  brukshundsklubb
 
Tisdag; Arbetsprövning och lägenhetsvisning
 
Onsdag; Ja vi får väl se vad som händer!!!
 
Torsdag; Arbetsprövning
 
Fredag; Ledig

Fixar dag!

Idag har det varit en riktig fixa dag, man får så mycket gjort när man sätter sig för det. Jobbigt, men skönt när det är över. Orkar inte göra det där extra när man jobbar och har olika aktiviteter i veckan, så då får man ta en ledig dag ibland för att komma ifatt.
 
Höstens gympapass och räkningarna stod högst på schemat idag. Gympan börjar den 13 september, så det är ett tag till. Men det är skönt att få passet gjort, så att man kan börja öva sen. Känner ändå att man vill ha lite koll när man står där i mitten. Det svåraste är att göra ett pass som är en utmaning samtidigt som det ska passa alla deltagare. Inte lätt ibland när man arbetar med en grupp förståndshandikappade, där nivån kan skilja mycket på olika saker. Samtidigt är det därför jag gör det här på min fritid, att alla är individer. Man ser framstegen hos var och en och gläds tillsammans med personen. Jag får väl se vad de tycker om någon månad!
 
Nytt veckoschema kommer ut i morgon! Ha en bra kväll och håll tummarna att Sverige ska få os guld!
 
 
 

Fart och fläkt!

Igår var det fart och fläkt på björkvägen, då min fina syster hade släktkalas! En jätte mysig kväll hade vi tillsammans, med god mat, handboll naturligtvis, god efterrätt, trevligt sällskap, kärleksförklaringar med mera! Det är verkligen sådana tillfälle som gör livet värt!

Idag känns det dock inte fullt lika härligt! Mamma och Caspian var på skogspromenad och rättade ut våra kroppar vilket var mysigt, men tog den absolut sista orken! När vi kom hem blev det ett täcke och en filt över mig i solen på gräsmattan, där jag försvann in i sömnens land! Ögonen orkade inte hålla sig uppe en millimeter! Nu fyra timmar senare är jag fortfarande trött, men kanske alla fall tillräckligt vaken för att kunna äta en pizza och titta på en film! Ibland får man böta för att ha kul, så enkelt är det!

Lite semester till!

Jag gör verkligen allt för att hålla sommaren vid liv! Jag och syrran bestämde i början av sommaren att vi skulle åka till mormor och morfar några dagar och bara vara! Alla fyra bara njuter av varandras sällskap och har det bra!

Igår var det dags efter ett tråkigt läkarbesök att få ha lite semester till, så vi styrde bilen mot Sölvesborg! Väl där väntade mys, middag, film, utflykt med mera! Så härligt vi har haft det i två dagar, man mår så bra när man är hos dom! Bara ta dagen som den kommer och bara ha det bra! Tack för att vi fick komma, alltid lika härligt! Vi älskar er<3

Grattis min fina syster<3

Hipp hipp hurra hurra hurra för min älskade syster som fyller år idag! 24 år är hon nu min finaste syster!

Är så tacksam för allt du har gjort för mig! För fyra år sedan gjorde du ett val att ta en bit av dig själv för att ge till mig! Från dagen jag blev skadad har du funnits där både fysiskt och psykiskt!


Nu är det dags för dig att ta tillbaka den delen av dig själv igen och ta hand om dig själv! Det är dags för oss att få två separata liv igen, trots att du alltid kommer vara en stor del! Men inte som hjälpare utan som syster! Jag vill ha tillbaka stunden att sitta och skvallra, att bara ha roligt tillsammans, att uppleva saker med mera! Att bara vara syster, nu är det dags för oss att ta tillbaka något som skadan förändrade!

Jag älskar dig min fina syster<3

Då var det dags!

Nu finns det ingen återvändo! Väskan är packad, kläderna framlagda, morgondagen planerad och klockan åter satt på väckning! Steget in i vardagen igen är oundvikligt! Bara att ta steget ut med ångest från att semestern är slut! Tror inte det är så stor grej när man väl är tillbaka! Hoppas inte det i alla fall för, here i come!

härlig!

Vad mysigt att bara få ligga i solen eller rättare skugga de hel dag och bara mysa! Att få känna solstrålarna som rör nacken och värmen varenda liten del av kroppen!

När solen värmer blir det något annat än smärtan som försöker få min uppmärksamhet! Kroppen får bara ligga där utan några krav och måsten att behöva gå upp från filten en särskild tid! Värmen är så underbar och gör kroppen lite lättare att bli sams med! För en gångs skull vill vi samma sak, att bara få ligga där!

Sista dagen!

Sista dagen på semestern har gått och är snart till ända. Fem veckor har gått så otroligt snabbt, att ha sovmorgon och ta dagen som den kommer har blivit min vardag.

Vet inte hur jag ska orka ta mig upp på måndag morgon och återgå till alla måsten och krav. När man väl är där kommer allt kännas bra och roligt, det är bara innan man har lite ångest.

De här fem veckorna har varit helt underbara, förutom en liten kollaps där i början då kroppen inte ville mer. Den insåg väl hur trött den var när den fick vila. Annars har det blivit många besök, som skulle gjorts för länge sen hos släktingar och vänner. En liten semestertripp, samt dagsutflykter med mera. Dagens sista semesterdag spenderades med min älskade syster och Caspian i långasjön. Blev en promenad och bad, med mycket skoj och bus i vattnet. Så mysigt!


Tack för att du hittade, du betyder mycket för mig!

Att vara skadad är klart inget man önskar sig, men ibland är jag ändå lite glad över alla fina människor och saker man har upplevt som skadan har orsakat!

Idag har jag träffat en helt underbar tjej som jag lärde känna genom min blogg! En dag fick jag ett mail på Facebook från henne där hon skrev att hon hade läst bloggen länge! Efter det fick vi kontakt, vi är lika gamla och kan prata med varandra på ett helt annat sätt eftersom vi båda vet hur det är att vara skadade! Efter många timmar i telefonen, sms och mail var det idag äntligen dags att träffas! Tänk att vi aldrig hade träffats om det inte var för skadan, så ibland blir man lite glad över att ha förmånen att träffa någon i samma situation!

Var bara tvungen att dela med mig!

En av mina vänner hade skrivit ut dessa orden på Facebook och jag tyckte att det var väldigt passande ord! Som jag gärna ville dela med mig till er!

Den som gråter, gråter oftast inte för att den är svag, utan för att den har varit stark alldeles för länge!

RSS 2.0