2011 års krönika!

Bara en dag kvar tills att det är dags att välkomna ett nytt år, 2012. Ett nytt år fyllt med nya möjligheter och mål för att komma vidare framåt i min oskrivna framtid. För detta året har varit nystartens år, jag har inte bara behövt kämpa för att hålla huvudet ovanför vattenytan utan emellanåt har jag faktiskt även kunnat börja bygga upp något nytt.

Olyckan och skadan har förändrat både mig som person och min vardag, på gott och ont. En sak som jag har lärt mig är att kämpa för det jag verkligen vill. Innan olyckan hamnade jag mer i saker och ting, vilket gjorde att man inte gjorde ett medvetet val på samma sätt som nu. Att sätta upp mål och delmål har blivit otroligt viktigt för mig och detta gör att jag mer målmedvetet strävar dit jag vill komma. Resan till mina mål är oftast långa och jobbiga, men oftast når jag dem förr eller senare. Det enda är att jag hela tiden måste utvärdera dem under vägen dit, för smärtan/tröttheten och kraften att komma till målen får inte överstiga hur mycket som helst utan det måste vara värt lika mycket som målet.

Detta året har det varit mycket fokus på den arbetsinriktade rehabiliteringen, vilket jag gick in i med blandade känslor. Jag var glad över att komma ut i arbetslivet och få använda min utbildning, men samtidigt var jag rädd och osäker vad jag skulle klara. Svaren på de frågorna är fortfarande obesvarade efter ett halvårs arbetsprövning, men jag kommer närmare och närmare svaret ju mer jag får testa och utöva mitt yrke. Under detta halvåret har jag även fått kämpa mot vissa fördomar, då jag gör saker och ting ibland på lite andra sätt. Trots att jag känner mig säker på det jag kan och kan stå upp för mig själv när någon visar osäkerhet, så känns det i hjärtat varje gång. Därför har arbetsprövningen under hösten varit både otroligt utvecklande och rolig, men samtidigt tuff både psykiskt och fysiskt.

Under året som gått har jag även gjort ytterligare en faccettledsblockad, som har varit lyckad och gett samma resultat som tidigare. Besöken i Malmö och Lund har varit många, då det gjordes en käkledsoperation i maj som även den var lyckad. Efter det har tyvärr inte musklerna hängt med lika bra, vilket har medfört att bettspecialisten Thomas List är inkopplad.

Besöken i Malmö och arbetsprövningen på en okänd plats i nuläget fortsätter under 2012. Kampen och motgångarna är långt ifrån slut, det vet jag. Men kanske blir 2012 ett blandat år med lika mycke glädje som tårar, för det tycker jag faktiskt att jag börjar bli värd nu....



God jul!

Önskar alla mina fina läsare en riktigt god jul!
Hoppas att ni får en mysig julhelg med nära och kära och många fina paket!




Äntligen jullov!!!!

En liten fika kvar och sen är det jullov! Jag har nog aldrig längtat så mycket som denna hektiska vecka...Dagarna har varit fyllda med alldeles för mycket inbokat och det har varit mycket både fysiskt och mentalt. Nu byter vi ut dessa dagarna mot slapp i soffan, sovmorgon, inga tider och att bara få göra vad man vill!
Tre veckors lov, here I come!!!

Jullov, jullov, jul, jul, jul, jul.
Julen är kommen hopp falle ralla!




Se mig....

En vän till mig hade skrivit dessa orden på facebook och jag tyckte verkligen att de var klockrena! Vill att ni med ska få ta del av orden och göra varje ord till något eget för dig!



Se mig som den jag är,
kan du inte de är jag inte här.



Sista veckoschemat för 2011!

Då var vi inne på julveckan, tro det eller ej. December har bara flygit iväg, så det känns lite overkligt att julen är här. Alla julklapparna är inslagna nu efter att ha haft en liten pysseleftermiddag idag. Längtar till det blir torsdag lunch, för vet ni vad om händer då..... Från och med då har jag nämligen julledigt i tre veckor, vilket verkligen behövs efter en tuff men rolig höst. Innan dess väntar dock en del avslut som kommer bli kämpiga och som väcker mycket ilska över att saker är som de är, men snart är det gjort.

Här kommer det sista veckoschemat för detta året!

MÅNDAG  Arbetsprövning.

TISDAG  Arbetsprövning + läkarbesök
+ ändring av bettskenan hos tandläkare Pontus.

ONSDAG  Arbetsprövning + luggklipp + möte med coachen.

TORSDAG  Besök hos sjukgymnast Ia.

LEDIG!!!!!!





.....................

Så många minnen och oro från olycksdagen som kom över mig på bara en sekund...
Detta önskar jag inte min värsta ovän, svälla låt det inte hända henne något!


En jobbig men lärorik resa....

Denna bilden känner några av er igen från tidigare, men jag tycker att den ger ett otroligt viktigt budskap. Idag var det sista dagen på arbetsprövningen för denna veckan och när jag gick ifrån kontoret tänkte jag tillbaka hur det kändes första dagen jag kom dit.

Det var en väldigt rädd och osäker Therese som gick in genom dörrarna till arbetsplatsen, men som trots det försökte visa sig säker och stark utåt. Egentligen hade jag så mycket frågor! Hur mycket klarar jag? Hur många timmar klarar jag av att vara iväg? Vad för arbetsysslor klarar jag? Den allra största frågan var om jag överhuvudtaget klarar jobbet som jag har utbildning till? 

Jag har haft många som stöttat mig och pushat på, men även en del som har varit lika osäker som jag var innerst inne. Trots min osäkerhet på vad jag klarade kan jag idag känna mig trygg i de arbetsuppgifterna som jag har klarat av och tagit på mig. Jag kan göra de mesta som mina kollegor kan göra, fast för mig tar det kanske några minuter extra eller att jag utför det på ett annat sätt. Denna hösten har varit otroligt lärorik och även en otrolig resa, på gott och ont. För gud vad jobbig det har varit mellanåt.... Denna resan till arbete är inte slut utan går vidare, för det finns många frågor och funderingar kvar! Bland annat hur mycket kommer jag att klara av att arbeta i slutändan, just nu är åtta timmar en kamp varje vecka men strävan att vilja klara mer i framtiden är stor....



Tipp tapp tipp tapp.....

Tipp tapp tipp tapp tippi tippi tipp tapp..... Den låten var det nog många som hörde under dagen, antingen via tv, radio, skola, familj, arbeta med mera.. Själv startade jag morgonen innan jag skulle gå och arbetspröva med att sätta på tv:n för att lyssna på lite sång under tandborstningen. Efter jobbet var det dags att fara vidare till ett äkta luciatåg på särskolan, som var fantastiskt fint. Alla gjorde sin grej efter sina förutsättningar, vilket är jätte häftigt tycker jag!

För det är väl så samhället ska vara uppbyggt, att man får visa sina bästa förmågor och får lov att använda dem i sin vardag och för att fylla sin funktion i samhället! Det gäller bara att fler är öppna för alla vi som inte riktigt är som mallen...



Fjärde advent!

Då var vi snart inne i fjärde advent eller rättare sagt raksträckan till det i allafall. I morgon är det lucia, då blir det lite julmus här och var för att få in den rätta julkänslan. En känsla som har börjat att infinna sig i min kropp och längtan efter julledigheten blir starkare ju mer vi närmar oss. Alla julklappar är nästan in handlade och bara väntar på att slås in, vilket jag tycker är väldigt roligt. Att få göra varje klapp lite unik och göra det där extra njuter jag av, men det är viktigt att man gör just det njuter av det och att det inte blir ett tvång. Då tycker jag att man ska få så mycket som möjligt inslaget i affären!

Här kommer ett lite försenat veckoschema!

MÅNDAG  Arbetsprövning.

TISDAG  Arbetsprövning och lucia firande.

ONSDAG  Arbetsprövning och glöggmys på eftermiddagen.

TORSDAG  Ledig

FREDAG  Besök hos sjuksköterska Monica och sjukgymnast Ia.

LÖRDAG  Ledig

SÖNDAG  Tjejträff med gänget!


Julmarknad med smakprov från ishotellet!

Idag har jag och mamma firat in tredje advent genom att åka till Eriksbergs julmarknad. För er som inte är här ifrån Blekinge eller överhuvudtaget från södra Sverige, så är Eriksberg en viltdjurspark. De har öppet så att man kan köra runt att titta på alla djur från april till september tror jag. Under vintern är det enbart konferansanläggning, julmarknad och restaurang. 

Nackdelen med detta årets organisation av julmarknaden var att man tvingades parkera en bit från anläggning, så att man slussades med buss till parken. Detta visste jag inte innan, så när vi väl var på plats var det bara att bita ihop och sätta sig i bussen. För er som undrar varför jag är emot buss, så är det på grund av att jag dels blir åksjuk lätt och sen orkar inte jag hålla emot med min nacke. Så vid varje inbromsning eller minsta lilla gupp så far min nacke kors och tvärs, vilket gör riktigt ont.

Nog om det, väl framme var det jätte mysig. Mycket utställare, lite julklappshandling, en vildsvinskorv till lunch och en drink i Icehotel bar. Det var nytt från i år att personal från Ishotellet i Jukkasjärvi var nere och hade byggt upp en isbar och skulpterade i is. Var ju bara tvungen att köpa en liten drink och dricka ur i isglaset. Isglaset klarade sig även hem i kassen, så nu kan vi uppleva det fler gånger. Det var en upplevelse verkligen och gott med iskall dricka! Här kommer lite bildbevis!





Precis som jag känner....

Hittade denna bilden på nätet och jag säger bara det, den är klockren! För det är precis så jag känner. Det har varit lite mycket under två månaders tid, så helgerna är otroligt värdefulla. Då kan man bara få vara och göra precis vad man känner för...

Önskar er en trevlig helg!



Bakdag!

Klockan tio i morse drog vi igång julgodis baket hemma hos familjen Hubinette.
Vi har lite tradition att baka tillsammans några vänner och jag. Idag stod kola och risknäck på schemat och gott blev det också! Vilken mysig stund man kan ha tillsammans, bara genom att vara tillsammans med personer som man verkligen tycker om och som ger en väldigt mycket glädje. Sådana vänner behöver man aldrig be om hjälp eller förklara hur man mår, de bara ser rakt igenom en.


Bildbevis bettskena!

Här kommer den utlovade bilden på min nya nattvän eller rättare sagt ovän. Jag har kämpat med den här skenan en vecka nu och det går framåt, men vilken kamp att vänja sig. Låter kanske löjligt och jag ska egentligen inte klaga för denna är ju en fjärdedel av en vanlig bettskena i storlek. Jag är imponerad av er som har en hel skena!

Det har nog bara varit extra jobbigt nu, för jag har varit förkyld vilket gör att min astma blir sämre och när man då ska sova med något i munnen känns det som att jag får ännu mindre luft. Det som är positivt är att den stunden jag har den i så känns det som att musklerna i ansiktet äntlingen får slappna av och att den skarpa smärtan i ansiktet blir mindre.

Det gäller nog bara att vara ihärdig och vänja sig vid det, så kämpa, kämpa, kämpa! Har ni några tips hur man vänjer sig vid skenan?



Andra advent!

Då var man tillbaka i vardagen i ett litet nafs. Tänk vad snabbt man kommer tillbaka efter att ha haft semester. För er som inte vet om det, så åker jag, mamma, syrran, mormor, min moster och min kusin på julresa varje år. Då bor vi på hotell, shoppar och umgås i tre dygn. Detta är något man längtar efter varje år, för vi har så otroligt kul tillsammans. Fast vi är i så olika åldrar, kan vi göra allt tillsammans. Denna här helgen har varit lika härlig som alltid och resan i år gick till Malmö, där det har inhandlats julklappar, saker till sig själv och ätits god mat.

Nu är resan tyärr över och vardagen knackar på dörren, nu när andra advent precis har varit.
Så här ser min vecka ut!

MÅNDAG  Arbetsträning och maaaaaassa vila.

TISDAG  Arbetsträning och besök hos sjuksköterska Monica.

ONSDAG  Julbak med några vänner och färgning av frans och bryn på Saras.

TORSDAG  Arbetsträning och tejpning hos sjukgymnast Ia.

FREDAG  Min extra lillasyster kommer på besök.

LÖRDAG  Pepparkaksbak med mormor och morfar.

SÖNDAG  Ledig


Stor längtan..

Längtan efter semester är STOR just nu....


RSS 2.0