Underbara vänner!


En dag kvar...

Å imorgon är det äntligen dags för mys, både syster yster kommer hem och sen kommer en fin vän på besök. Tänk allt på samma dag, livet kan allt bra vara härligt. Är längesen jag såg min fina syster nu, så både jag och Caspian har väntat. Han kommer väl att välta huset när hon kommer. Moster är ju lektanten nummer ett och högt på hans favoritlista. Längtar längtar längtar....

Tänk om...

Är så fascinerad av alla hundars minne, att de aldrig glömmer något och deras öga för detaljer. Önskar ibland att jag hade Caspians minne så jag slapp alla mina lappar eller min surfplatta för att komma ihåg allt. Hade bra minne tidigare, men sedan olyckan vill inte huvudet som jag ibland. Det har väl inte blivit bättre med tiden, men man har hittat sina sätt och metoder för att klara av vardagen på sitt sätt.

Igår när jag duschade råkade en tvättsvamp trilla ner på golvet, som jag sedan glömde att ta upp. Idag stod Caspian och skällde mot duschen för att något var annorlunda. Jo då hade han fått syn på svampen och den brukade ju inte vara där och därför var han tvungen att reagera. Visst är djur häftiga!!!

Påsk vecka!

Då är tuppar och kycklingar framplockade och björkris med fjädrar förgyller husen när jag och Caspian tar våra promenader. Känns lite mer som vår när påsken närmar sig, trots det kalla vädret. Nu väntar kortvecka, vilket kommer lägligt. Känner att man är lite sliten över allt som ska fixas och som man behöver tänka igenom. Här kommer min vecka!

MÅNDAG Jobba + vaccination hos veterinären för Caspian.

TISDAG Jobba

ONSDAG Mysdag med en vän!

TORSDAG Jobba


Tuff vecka!

Nu börjar äntligen denna veckan närma sig sitt slut, bara massage i morgon. Och sen bara mys, kanske litet besök på Byggmax! Efter gympan ikväll sätter jag mig i soffan och bara andas ut. Skiter i allt för en kväll, hoppas bara jag kan stänga av huvudet lite också.... Tankarna fortsätter med lägenhet och andra funderingar, men ska försöka slå bort dom lite mer än vad jag har gjort i veckan!

Ha en underbar torsdags kväll!!!

Förvirrad!

Usch har varit och tagit mått på alla väggar i lägenheten idag. Jättekul, men jobbigt. Tankarna snurrar i huvudet... Så mycket man vill planera och behöver besluta om lägenheten och renovering. Känner att min huvudvärk har förändrats drastiskt, då mitt huvud aldrig riktigt får ro. Men men det kommer väl när det här förbannade köket är beställt. Hihi!!!

Tillsammans...

Det är nära och kära som ger en person styrka!
Tillsammans är vi starka!!!
 

Den blev min!!!

Så mycket tankar som snurrar i huvudet och så många beslut som ska tas. För er som undrat var jag har tagit vägen de senaste dagarna, så kan jag tala om att det har varit fullt upp. För ca två veckor sedan var jag på visning för en trea i Hunnemara området i Karlshamn, 17 spekulanter som skulle titta på samma objekt. Jag har ju varit på många visningar och lagt många bud den senaste tiden, men det har aldrig riktigt gått vägen. Precis som några andra lägenheter som jag har fastnat för såg jag potential i denna, så jag bestämde mig lite snabbt på visningen för att lägga ett bud. Man har ju lärt sig lite under den här resan med, blandat hur man kan "skrämma" bort lite av de som är intresserade genom att lägga bud på olika sätt.
 
Eftersom det skulle vara två visningar så dröjde det ända till i måndags innan mäklaren började ringa runt till de andra, för att eventuellt få in fler bud. Det visade sig att två till var intresserade och ett bud las över mitt, så jag valde att chansa och lägga ett bud till under tisdagen. I onsdags morse ringde mäklaren och berättade att lägenheten var min om jag ville ha den, då säljaren valde mitt bud. Chockad men glad ringde/messade jag runt till familj och vänner för att berätta nyheten. Sen dess har det bara rullat på med kontraktskrivning, handpenning, renoveringsplaner osv... Så bloggen har kommit lite i andra hand, men jag lovar er det blir en spännande resa ni ska få följa med på! För mig är det inte bara att flytta, utan det handlar om att göra det praktiskt efter mina behov. Jag har väntat så länge att få en egen bostad igen och då ska jag tusen gubbar få det som jag vill, även om det kanske tar lite längre tid att komma dit!
 

Uppskattad!

Vilken härlig känsla det är att bli uppskattad av någon, det behöver vi alla! Det är viktigt för att vi ska må bra och trivas med det vi gör. Anledningen till detta inlägget, är att jag igår fick min första teckning på jobbet. Det var ett litet barn som jag hade hjälpt, som hade målat den och ville ge den till den snälla sjuksköterskan enligt mamman. Så nu sitter den vid mitt skrivbord och jag njuter och blir glad varje gång jag ser den. Visst är det härligt!

Recept på halloncheesecake

Här kommer det utlovade receptet på halloncheesecake sedan min lilla middagsbjudning för två veckor sedan. Riktig god och väl värd att prova!!!

Fryst Halloncheesecake

12 portioner
15 digestivekex
75 g smör eller margarin
2 msk socker

FYLLNING;
200 gr färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
2 dl vispgrädde

GARNERA MED;
hallon
blåbär
citronmeliss

GÖR SÅ HÄR;
1. Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel och blanda med smält smör och socker.
2. Fördela smulorna i 12 muffinsformar eller i en form med avtagbar kant och platta till smulorna så att de blir en fast botten.
3. Fyllning; Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör i hallonen. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
4. Fördela fyllningen i formen/formarna och låt stå i frysen i 4 timmar. Garnera med valt tillbehör.

Mitt senaste projekt!

Har lite små projekt som ska målas framöver för att få en personlig lock. Förhoppningsvis får jag väl en lägenhet att sätta de i förr eller senare. Just nu är jag på jakt efter whiteboard färg, då jag tänkte att jag skulle måla en gammal ram i vit för att göra min egen kom ihåg tavla. En fungerande sån är ju ovärderlig för mig och för att vardagen ska flyta på. Vill ha det på mitt sätt och då är det inget att göra än att göra en egen. Lite roligt med sånt småjobb, om man bara får göra det i eget tempo och utan krav. Ramen har jag, så nu är det färg som ska köpas. Men det var tydligen svårare att få tag i whiteboard färg än vad jag trodde, men nu har jag hittat en sida på nätet. Så nu är det bara klicka i vad man ska ha och beställa!

Fortsättning följer!!! Bilder utlovas när den är färdig...

Ny vecka!

Då kör vi igång igen. Åter igen ett liten paus på några dagar, men nu är det full fart framåt igen som gäller. Ibland måste man bara få stanna upp en stund, ha en stund för eftertanke och att få vara ledsen innan det är dags att resa sig upp och börja på nytt igen.

MÅNDAG Jobba

TISDAG Jobba

ONSDAG Klippa luggen + möte

TORSDAG Jobba + visning av en lägenhet + gympa

FREDAG Ledig.

Äntligen!

Nu är det äntligen slutjobbat för denna veckan. Det har varit en tuff vecka känslomässigt, vilket påverkar i sin tur orken och humöret. Känner mig så hemsk vissa dagar när man är arg som ett litet bi, för att man är trött eller har ont. Det går ju ut över de man älskar runt omkring sig, fast man inte vill det. Fast det är väl så det ska vara när man har någon riktigt nära, att både få glädjas och ha det tufft tillsammans. Så nu ser jag fram emot en riktig slappehelg, utan krav och måsten. Bara massa mys!

En del av en själv...

Att behöva be om hjälp eller få hjälp är inte alltid lätt. Det borde vara en självklarhet att vara tacksam hela tiden när man behöver någon som stöttar upp en i vardagen, men ibland tycker man bara det är jobbigt. Man lägger både sin kropp och själ i någon annans händer, med total tillit till någon som man inte alltid känner. Man öppnar upp sina innersta tankar för att de ser alla bitar av en, inte bara den självvalda glada sidan som man visar utåt. Man släpper in någon som blir en vän, men ändå inte.. Personen har ett val att lämna och det gör förbannat ont när det är dags. För att ge en bit av sig själv och en del av ens hjärta är något inte jag tar särskilt lätt på...

Ny vecka igen!

Här kommer ett nytt veckoschema igen! Orkar inte skriva mer, är lite sur på livet igen just nu. Men men det går över, sen ser man framemot allting positivt igen.

MÅNDAG Jobba + visning.

TISDAG Jobba

ONSDAG Massage

TORSDAG Jobba

FREDAG Ledig

ÅÅÅÅÅ!

Åååå, jag säger bara det vilken härlig helg. Först middag med mina fina tjejer i fredags, bara en som saknades och sen en mysig helg för mig och Caspian med mormor och morfar resten av helgen. Här har det varit allt från filmmys, spel på hästarna, bords bowling, promenader och massa mys och härliga skratt. En helg utan krav och bara att få vara! Det är verkligen guld värt!!!!
 
Man blir så här glad av det....
 

RSS 2.0