2011 års krönika!

Bara en dag kvar tills att det är dags att välkomna ett nytt år, 2012. Ett nytt år fyllt med nya möjligheter och mål för att komma vidare framåt i min oskrivna framtid. För detta året har varit nystartens år, jag har inte bara behövt kämpa för att hålla huvudet ovanför vattenytan utan emellanåt har jag faktiskt även kunnat börja bygga upp något nytt.

Olyckan och skadan har förändrat både mig som person och min vardag, på gott och ont. En sak som jag har lärt mig är att kämpa för det jag verkligen vill. Innan olyckan hamnade jag mer i saker och ting, vilket gjorde att man inte gjorde ett medvetet val på samma sätt som nu. Att sätta upp mål och delmål har blivit otroligt viktigt för mig och detta gör att jag mer målmedvetet strävar dit jag vill komma. Resan till mina mål är oftast långa och jobbiga, men oftast når jag dem förr eller senare. Det enda är att jag hela tiden måste utvärdera dem under vägen dit, för smärtan/tröttheten och kraften att komma till målen får inte överstiga hur mycket som helst utan det måste vara värt lika mycket som målet.

Detta året har det varit mycket fokus på den arbetsinriktade rehabiliteringen, vilket jag gick in i med blandade känslor. Jag var glad över att komma ut i arbetslivet och få använda min utbildning, men samtidigt var jag rädd och osäker vad jag skulle klara. Svaren på de frågorna är fortfarande obesvarade efter ett halvårs arbetsprövning, men jag kommer närmare och närmare svaret ju mer jag får testa och utöva mitt yrke. Under detta halvåret har jag även fått kämpa mot vissa fördomar, då jag gör saker och ting ibland på lite andra sätt. Trots att jag känner mig säker på det jag kan och kan stå upp för mig själv när någon visar osäkerhet, så känns det i hjärtat varje gång. Därför har arbetsprövningen under hösten varit både otroligt utvecklande och rolig, men samtidigt tuff både psykiskt och fysiskt.

Under året som gått har jag även gjort ytterligare en faccettledsblockad, som har varit lyckad och gett samma resultat som tidigare. Besöken i Malmö och Lund har varit många, då det gjordes en käkledsoperation i maj som även den var lyckad. Efter det har tyvärr inte musklerna hängt med lika bra, vilket har medfört att bettspecialisten Thomas List är inkopplad.

Besöken i Malmö och arbetsprövningen på en okänd plats i nuläget fortsätter under 2012. Kampen och motgångarna är långt ifrån slut, det vet jag. Men kanske blir 2012 ett blandat år med lika mycke glädje som tårar, för det tycker jag faktiskt att jag börjar bli värd nu....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0