Fullt ös!

Bloggen har legat lite nere i några dagar, har varit för mycket som har hänt i mitt "riktiga" liv. Tid och ork har därför inte funnits. I fredags fyllde jag 26 år och det har firats av både familj, släkt och vänner. Tack allihopa för att ni har kommit och förgyllt mina dagar. I fredags fick jag även ett svar som jag har väntat länge på, arbetsförmedlingen ringde och berättade att jag hade fått arbetsprövningsplatsen. Så måndagen den 5 mars börjar jag arbetsträna på värdcentralen, något som jag ser framemot med spänning men samtidigt med lite fjärilar i magen. Det är ju okänt territorium som jag går in på!

En annan sak som jag inte har skrivit på bloggen utan som jag har behövt bearbeta själv först är att jag under ett års tid har tittat på det här med servicehund. Inte en certifierad servicehund, utan mer en sällskapshund med vissa specialkunskaper i hemmet. Som tex släcka och tända lampor, hjälpa till med skorna med mera. Jag har länge tvekat om jag ska skaffa hund pga av min skada och hur mitt liv ser ut, men har under den här tiden kommit fram till att det känns mer och mer rätt. När jag väl hade bestämt mig innan jul, var det dags att börja att titta på ras. Snacka om en djungel, för att hitta en ras som jag kan ge ett bra liv. Både rent motions mässigt och mentalt. Efter mycket letande bestämde jag mig för finsk lapphund, med ett litet tips från min älskade syster. Detta är en ras som jag aldrig har träffat, så därefter blev det att höra runt om det var någon som hade en vuxen lapphund som man kunde träffa. En som min syster kände hade en finsk lapphund och som vi smälte för direkt. Så lugn och härlig!

Så i tisdags efter besöket hos bettspecialisten var det dags att träffa en uppfödare som jag tyckte om i Veberöd. Där träffade jag hennes två tikar, varav jag fastnade för en. Båda tikarna hade i januari fått en varsin kull valpar, men tanke var från början att jag skulle ha hund när jag hade flyttat. Men hon ska inte ha fler kullar just nu, så därför blev läget annorlunda. En liten valp vid namn Caro alias Caspian kommer den 14 mars att bli Karlshamns hund, då han och jag fastnade för varandra direkt. Eller rättare sagt han hittade mig genom att han sökte min uppmärksamhet först av hela kullen. Här kommer en liten bild på min lilla sötnos, eller rättare sagt en av sötnosarna har ju Nelly med! Som alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta även om hon nu har blivit utekatt och ska stanna hos mina föräldrar när jag flyttar!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Så söt gumman! Glad för din skull :) då blir det många härliga hund promenader i fortsättningen när jag kommer och hälsar på! Älskar dig min vän! Kram Anna

2012-02-19 @ 22:06:26
Postat av: Ulrika Sjögren

Hejsan! Grattis vad roligt att det blev hund. Bara hör av dig om frågor dyker upp! Kan tips om hundisyd.se om du behöver gå kurser. Kontaktkontraktet med DVD till är en jättebra grundbok. Sen har du hundens hus DVD Hundträning den busiga vägen. Sen tipsar jag om att du går in på följande hemsida http://egetbevag.dinstudio.se/ författaren har själv servicehund och har skrivit två böcker som jag tycker du ska köpa för där kan du lära dig att dels menatalt aktivera hunden men också lära in tricksen som hjälper dig i vardagen tex plocka upp saker, ta av strumpor, vantar mm och tända släcka lampor mm mm. Jätteinspirerande, bara längtar tills jag själv ska få råd och ork att åka norrut till hennes läger. Lycka till verkligen en riktig sötnos och grattis till arbetsträningsplatsen på vårdcentralen-då kanske bemötandet kan bli riktigt bra där, om personalen får lära sig av dig och se hur du kämpar med din whiplashskada så kan de bemöta folk som kommer till vårdcentralen på ett bättre sätt kanske! Mvh Ulrika

2012-02-20 @ 14:35:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0