Hårdträning tills nästa besök i Malmö!

Igår klockan tio var det dags för ett litet besök i Malmö igen, hos bettspecialisten Thomas List. Var där senast i slutet av november och då fick jag en bettskena, instruktioner om träning för muskulaturen i käken och en smärtdagbok där jag skulle gradera hur smärtan var morgon, middag och kväll. Dagboken skulle även hjälpa mig att se vad som gjorde att jag fick mer eller mindre ont!

Besöket igår började med att vi gick igenom smärtdagboken, där han kunde konstatera att han tyckte att det hade börjat att gå åt rätt håll de senaste två veckorna. Förmodlingen på grund av att jag hade fått mer rutin med bettskenan. Har varit svårare än vad jag trodde att vänja mig vid den, det är mer obehagligt än vad jag trodde att ha något okänt i munnen. I sömnen har jag plockat ut den alla nätter utom den sista veckan, så jag kanske vänjer mig mer och mer. Bara att fortsätta kämpa med lilla Bettan!

För att kunna minska smärtan under dagen fick jag en smärtkurs i ansiktssmärta och smärta generellt och övningar som jag skulle göra för att bryta spänningarna i käken under dagen. Fick även prova en apparat som hette biofeedback, där du satte en platta över käkmusklen och sen fick man spänna och slappna av. När käken var spänd lyste lampan på apparaten rött och när jag var tillräckligt avslappnad visade den grönt. Denna apparaten används för att man ska känna på hur det ska kännas när käken är avslappnad, vilket gör att man lättare kan hamna där i vardagen.

Nästa besök blir i april, då jag är en av patienterna som ska tas upp av deras smärtteam i Malmö. För att veta hur vi ska gå vidare. Fram tills dess är det bara att ligga i hårdträning!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0