En fullspäckad dag!

Har precis kommit hem från en dag med många besök inplanerade på rehab, så nu ligger jag här helt utslagen i sängen! Dagen började med en promenad strax efter tio mot sjukhuset för jag insåg själv att ska det motioneras idag så får det bli nu på morgonen, eftersom jag vet hur trött min kropp brukar vara på eftermiddagen-kvällen.

Först på schemat stod ett besök hos läkaren, för att diskutera hur vi skulle göra med min smärtlindring och hur vi skulle gå vidare med armen. Efter mycket diskuterande fram och tillbaks beslöt vi oss för att höja Norspan plåstrena ytterligare för att smärtan skulle vara på en accetabel nivå istället för att varje dag ska vara en ständig kamp för att ta sig upp ur sängen. För att bestämma hur vi skulle gå vidare med armen ringde hon en kollega i Jönköping för att diskutera olika alternativ. Kommer inte gå in på detaljer eftersom jag vill tänka på det själv först utan talar bara om för er att det kommer göras fortsatta undersökningar.

Efter det var det dags för lunch och som tur väl är har man en underbar arbetsterapeut som följde med mig till matsalen och hjälpte mig med brickan och åt tillsammans med mig så jag slapp sitta ensam.

Klockan halv ett var det dags för helkropps massage, vilket faktiskt gick bättre än all förväntan. Fick rådet att fokusera på andningen när hon masserade ryggen och nacken, vilket gjorde det hela lättare att koppla av när man kände beröring på de ställena som gjorde ont. Ibland kom jag på mig själv att jag höll andan och spände hela kroppen när hon masserade där, men fokuserade jag igen kunde det faktiskt emellan åt bli skönt. Resten av kroppen var helt ljuvlig och efter massagen kände jag att ett visst lugn hade infunnit sig. Jag kände då också att jag faktiskt hade fler delar på kroppen än dom som gjorde ont, oftast blir det fokus på det negativa att man glömmer de bra delarna. Ska bli spännande och se om det känns bättre nästa gång.

Efter det stod tejpning och att måla på schemat. Tejpningen blev lite annorlunda från dom tidigare gångerna, eftersom vi fokuserade mer på axeln denna gången. På grund av att armen hänger vid sidan åker axeln fram, vilket leder till sned vridning i ryggen så nu testar vi en tejpning för att förhindra det! Resultatet av mitt målande blev en målning av min kropp och vilka delar som gör ont och som inte gör ont. Runt gubben var det en ljusblå himmel som föreställde ett lugn runt omkring kroppen!

Vad har ni hittat på idag?

Kommentarer
Postat av: Petra

Hej vännen! Du anar inte hur GLAD jag blir av att höra om massagen...! Du vet ju hur mycket jag hyllat det.. =) Så underbart, roligt och skönt att höra att du kunde njuta LITE i alla fall!! Åå så glad jag är! Det gjorde min dag faktiskt! Hoppas du orkar ge det tid och en del uppoffring så att de kan ge dig det där lugnet flera gånger. För med lugnet orkar man mera! Jag sitter här och känner mig febrig.. men du gjorde min dag med din massage! Kramar till dig!!!

2009-08-31 @ 17:09:23
URL: http://petrajanina.blogspot.com
Postat av: Anna

Låter som en fullspäckad dag! Jag har haft min sista lediga dag idag, har fikat med några från klassen och sen hade vi tvättid så det var bara att ta tag i den! Har några maskiner kvar men ska låta adam ta resten nu när han kommit hem från jobbet ;)Puss

2009-08-31 @ 19:15:30
Postat av: Anonym

Tror inte det är fel att höja styrkan på plåstren.Du måste ju ha smärtlindring,och med bara tab blir det ju lite jojo! För att orka tänka och bry sig måste man vara ganska smärtfri.Är sjäv nu inne i en smärtsammmare period,ramlade pladask framåt idag.Fy vad hemskt, skrapade knän,blödande armbåge och ett finger som gått ur led.Känns så förnedrande att inte kunna klara av att gå ens.Tycker synd om mig själv i dag!Vet att det är ok att tycka så ibland, bara det inte blir för ofta.Kram A

2009-08-31 @ 22:39:07
Postat av: Maja

Skönt att höra att du kunde njuta av massagen idag Gumman :D Äntligen ledigt för mig idag efter helgens jobb o slit.. Fick upp din syster till slut från sängen vid 11 tiden efter en stunds chattning, annars har jag fika med Linn och sen varit hos mor&far ikväll.. Hopppas din kväll har varit skön, nu ska jag ta och sova. Godnatt söta rar du! Puss och Kram!

2009-08-31 @ 23:51:03
URL: http://mayyah.blogg.se/
Postat av: En oskriven framtid

Hej A! Tror också att det kommer att bli bra med höjningen av plåstrena tillslut, kändes bara som man går åt fel håll om du förstår vad jag menar... Låter som du med har det jobbigt nu, usch det låter som du föll rätt illa. Har du gjort det innan? Var det pga att du var yr eller var det att du hade så ont? Det är som du skriver ok att tycka synd om sig själv ibland för att orka med, men sen måste man rycka upp sig. Hoppas du har en bättre dag idag! Tänker på dej! Kramar

2009-09-01 @ 17:08:28
URL: http://enoskrivenframtid.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej1 Min dag har varit bättre idag,inte så ont i rygg o ben.Men var tvungen uppsöka sjukhus efter fallet i går,spricka i handen o lite trasigt i mjukdelarna.Har valt att inte byta plåster tidigare trots att dom inte räcker helt ut,så därför har jag mer värk o svårare att orka med på måndagar.Har fått förklarat att om jag står ut att ha det så här kommer kroppen att anpassa sig så jag inte behöver öka hela tiden.Ska nog försöka ta det lugnare dom dagarna.Förstår precis hur du har det i dag, livet är många gånger så orättvist.Hoppas morgondagen känns lite bättre.Kram A

2009-09-01 @ 22:00:50
Postat av: Bella

Hej vännen! Skönt med massagen :). Blev lättad när jag läste att de ska fortsätta utredningen om armen, då händer de något iaf. Det är jobbigt med massa utredningar, men förhoppningsvis kommer de att komma fram till något resultat snart. De ger sig inte och det vet jag att du inte heller gör, Du är en Kämpe!!



Du vet var jag finns, vad det än gäller.



Ha de fint, Kramar från Bella

2009-09-03 @ 08:35:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0