Hemma...

Snart är vi hemma i lilla Karlshamn igen efter en lång dag! Orkar inte skriva mer idag, är rätt tagen av dagen! Tusen tack för allas stöd, det betyder mycket för mig<3

Termosensibilisering nummer tre!

Imorgon är det dags igen att bege sig upp till Jönköping för den årliga termosensibilliseringen! För er som inte har läst bloggen tidigare, så innebär det att man på operation i Jönköping går in och bränner av nerverna till 80 procent till min skadade facettled på nivå c4 - c5.

Detta ingreppet har halverat min grundsmärta till 50 procent i ca åtta månader! Så även om det gör rejält ont precis när man gör det och inte precis är det roligaste man gör, så är det värt det!

Önska mig lycka till och håll tummarna!

Underbar helg!

Vilken underbar helg vi har haft och har några timmar till! I fredags eftermiddag åkte vi först bil och sen tåg från Alvesta upp till Norrköping! På stationen mötte syster yster upp oss och sen satte vi oss i en taxi till idas studentrum!

Där på 15 kvadratmeter har vi bott fyra man i tre dagar. Så mysigt att ligga och små skratta och små prata när man ska sova!

Helgen har annars bestått av shopping, lunch med idas vänner, filmmys, äta ute, fika med mera. Idag blir det en titt på skolan innan vi åker hem!

Jag har ju inte åkt tåg på fyra år, pga att jag blir åksjuk! Men efter en åksjuk tablett, nerrullade rutor samt att fokusera på en viss punkt och åka åt rätt håll går det okej! Man kan väl säga så, att finns det andra alternativ så tar jag det i första hand men jag vet att jag kan iallafall!!

Syskonfotografering!

Idag kom våra fina bilder med posten från syskonfotograferingen och man kan bara konstatera vilken duktig fotograf Malin är. Hon lyckas fånga en känsla i bilderna, så att bilderna blir otroligt levande. Det var en helt underbar eftermiddag vi hade tillsammans och jag kan bara rekommendera fler att ta chansen!
 
 
 
 
 
Om ni vill ha kontakt med fotograf Malin Sörmlind gå in på www.malinsormlind.se
 
 
 

Utkast: Oct. 24, 2012

Sängen nästa, en dag till avklarad och bara en dag kvar innan semester! Ska bli så skönt att komma ifrån allt!

Skriver mer imorgon! Sov gott!

Bara....

Bara två dagar kvar att hålla ut i alla vardagens måsten och krav, sen blir det semester en helg! Bara mys med syster, mamma och mormor! Precis vad jag behöver!

Kämpa, kämpa kämpa!

Veckoschema!

Då var det måndag och ett ny vecka har precis börjat. En rätt vanlig vecka, fast med ett litet äventyr på slutet av veckan. Jag, mamma och mormor ska nämligen åka upp till syster yster i Norrköping. Vilket ska bli väldigt mysigt, fast först blir det lite annat att ta sig igenom.

MÅNDAG Arbetsprövning + Caspian ska busa med kompis ikväll.

TISDAG Arbetsprövning

ONSDAG Besök hos sjukhustandvården + massage.

TORSDAG Arbetsprövning + gympa

FREDAG Åker till Norrköping över helgen!

Råttattack!

Fy tusan säger jag bara, detta var nog den värsta kvällspromenaden jag och Caspian har varit med om. Vi gick vår vanliga runda och precis nästan när vi var hemma, stannar Caspian upp vid en stenmur två hus bort från vårt. Jag gick i min egna lilla värld så helt plötsligt kände jag att kopplet blev sträckt och att Caspian hade stannat. Jag vänder mig om och ser att Caspian står och tittar in i ett hål i muren.
 
Innan jag vet ordet av, ser jag bara hur något hårigt med en lång svans kastar sig ut från hålet och mot Caspian. Han blev lika rädd som jag och flög bakåt. Den håriga lilla varelsen började klättra längs med muren och jag ser då att det är en stor fet råtta som har attackerat oss. Hela min kropp fick lite smått panik och gjorde allt i min makt för att få Caspian därifrån. Tyvärr gick inte det så lysande, för han såg råttan som världens fångst och gjorde allt för att få tag i den. Så det blev en maktkamp vem som var starkast, man kan ju säga att jag vann. Med lite hjälp, en adrenalinkick och en näve godis som avgjorde! Från och med nu blir det en stor omväg runt den där muren, så vi inte råkar ut för ny attack.
 

Paus!

Har inte bloggat på två dagar, behövde en liten paus! Ibland blir det lite för mycket och då får man prioritera bort saker som inte är helt nödvändiga.

Denna helgen blir det bara massa mys med Caspian och försöka att bara vara så mycket jag bara kan! Nästa helg blir det nämligen fullt upp då, jag, mamma, mormor ska åka upp till min syster i Norrköping! Ska bli så mysigt, men som sagt det gäller att planera och vara hård denna veckan för att samla energi!
 
Ha en bra helg mina härliga läsare!

Trött på att bli styrd...

 Blir så trött ibland att myndigheter styr mitt liv till viss del. Vill vara fri som alla andra och bara ha en vanlig lön, inte ha fyra olika aktörer som är inblandade. För det är det de handlar om nu, när min framtid diskuteras. En lönebidragsanställning är kanske på gång på jobbet, men det handlar bara om 25 %. Sen ska försäkringskassa, af och försäkringbolag täcka resten.
 
Förstå mig rätt, är jätte tacksam över alla som hjälper till, men ibland blir man bara lite trött. För imed att många blir inblandade är det många som ska uppdateras och ansökningar som ska in hela tiden. Tror jag har skickat tio mail på tre dagar till olika personer som har med en eventuell anställning att göra. Tar så himla mycket energi, som kan gå till annat!
 
 

Hur ska man vara...

Hittade en dikt på nätet som jag kunde känna igen mig i ibland och som jag tror är tänkvärd för alla. Så jag kände att den ville jag dela med er!
 
 
 
Hur ska man vara?
 
Ser jag pigg ut tror alla att jag är frisk.
Är jag glad tror alla att jag mår prima.
Försöker jag vara positiv tror alla att
jag är hemma för skoj skull eller är lat.
 
Ser jag trött ut vill folk inte besvära.
Är jag på dåligt humör tycker dom att jag är tråkig.
Är jag negativ tycker dom att att jag gnäller
och vill inte umgås med mig alls.
 
Så frågan är hur ska jag vara för att bli
tagen på allvar och ändå få vara som jag
vill för stunden.
 
 

Lägenhetsvisning igen...

Varför kan det aldrig vara min tur. Ikväll var jag och tittade på en jätte fin lägenhet där allting kändes rätt, tyvärr stämmer ändå inte det viktigaste som gör att jag kan buda.

I annonsen stod att det var två trappor, vilket är på gränsen vad jag klarar av att springa i flera gånger per dag i. Men jag tänkte att jag tittar och testar. Tror ni inte att när vi kommer ditt har inte mäklaren räknat med den första trappan, så helt plötsligt var det tre långa trappor att ta sig upp för. Detta funkar inte flera gånger om dagen i sin egen lägenhet, det är skillnad när man hälsar på någon där du springer en gång. Jag klarar ju att gå i trappor, men det gör mer ont i foten och att det hela tiden finns en risk att jag trillar.

Blev så besviken alltså, allt annat var ju perfekt. Bara det jäkla benet som inte vill som jag... När kommer min tur att hitta något bra!

Söndag!

Då var det söndag igen och här kommer ett nytt veckoschema!

Måndag Arbetsprövning och lägenhetsvisning

Tisdag Fika med kusinen och besök på Saras!

Onsdag Ledig

Torsdag Arbetsprövning och gympa

Fredag Verksamhetsdag på arbetsprövningen!

Trötter!

Gud vad trött jag är! Idag blev det en liten utflykt till varmvattenbassängen i valje. Det är så mysigt där, man sitter i det varma vattnet och tittar ut över havet och bara njuter!

Varenda muskel i kroppen slappnade av och värken blev något lättare att hantera. Det hjälpte ju också att man hade trevlig sällskap av familjen. En jätte mysig stund verkligen, men när jag satt där i bilen sen efter badet kände man sig som en klubbad säl! Det tar på kroppens energi verkligen att bada, så det blev raka vägen hem till mormor och morfar för att få i sig lite snabb energi genom en fika! Sen har det inte blivit mer gjort denna dagen, men skönt var det iallafall:-)

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig....

Planerna för eftermiddagen var gjorda sedan dagen innan, men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig! Egentligen var det en fika med två fina vänner på schemat, men istället blev det ett besök på veterinären!

Sedan igår har Caspian haft diarré och i förmiddags blev det bara mer och mer. Så vid lunch idag ringde jag veterinären och frågade om råd och då tyckte dom att vi skulle komma in på en akut tid på eftermiddagen. Så det blev bara att sätta sig i bilen och köra till Ronneby, väl där blev det total undersökning av Caspian! Allt från tänder till mage blev undersökta och han kunde efter en stund konstatera att han hade ätit något som inte hans mage klarade av att smälta riktigt. Som tur väl satt inget fast, men det blev alla fall ordination på diet mat i två veckor och två olika mediciner.

Mitt lilla hjärta, det känns även i mattes hjärta när han är dålig. Nu håller vi tummarna på att allt går åt rätt håll med behandlingen som är insatt!

Tuff dag!

Idag har det varit en tuff dag smärtmässigt! Allt har gått på räls som vanligt, men det har varit en kamp invändigt. Som tur var kom mormor och morfar på lite lunch, så man glömde allt för en stund och bara njöt över varandras sällskap!

Just nu längtar jag efter bränningen de ska göra i nacken i slutet av oktober, för även om det är jobbigt! Hoppas jag att det ska bli samma resultatet tidigare och det är det jag längtar efter! Inte att gå igenom det, utan vakna några veckor efter och märka att grundsmärtan har gått ner! Känner att jag börjar bli trött på att kämpa nu, behöver en paus rent smärtmässigt....

Uppdatering om visningen!

Många har frågat hur det gick på visningen och jag lovade ju att uppdatera, men har tyvärr har mitt lilla guldfisk minne förträngt detta!

Börjar bli trött att gå på visningen, men tyvärr fortsätter jakten då denna lägenheten inte heller var något att ha! Tankarna är egentligen en två men tittar även på treor, men ska jag köpa en trea ska den kännas helt rätt. Trean som jag var på visningen på i söndags, var väldigt trång var man än gick! Vill gärna att den ska vara luftig, för att den både ska kännas trivsam men även praktisk!

Det allt hänger på är väl att man ska få en känsla när man kliver in genom dörren, att här kan jag trivas! Man ska få bilder när man går runt hur man själv hade velat ha det! När man får den känslan går alla små problem att lösa och allt känns rätt! Ny visning på måndag, så vi får väl se om allting känns rätt då!!!

Måndag igen!

Efter en härlig helg med mycket vila och bara slappande med mormor och morfar, är det dags för en ny vecka! Det blev lite mycket med allt förra veckan, så i fredags orkade inte riktigt min kropp längre! Ögonen hängde nere vid knävecken och det kändes som att jag gick i en dimma!

Måndag. Arbetsprövning
Tisdag Arbetsprövning
Onsdag Massage
Torsdag Arbetsprövning och gympa
Fredag Besök hos kuratorn och fika med två vänner

En vecka full med aktiviteter men där jag ska försöka dosera och känna efter lite mer innan det går över styr!

Visning...

I morgon klockan elva är det dags för ytterliggare en lägenhetsvisning. Börjar bli van att gå på visning nu och man vet lite mer vad man ska titta på. Vad som är viktigt eller funkar för mig. Tyvärr är det ju inte längre bara att titta på det man vill ha, utan även det som fungerar med en arm och gör mitt liv lite enklare att leva i varje dag.

Känns som ingen riktigt är bra, var ju en i somras som kändes väldigt bra. Men tyvärr var det en annan som ville ha den mer än mig och budade på över min förmåga. Vi får väl se vad som händer i morgon, håller er uppdaterade!!!
 

Äntligen!

Äntligen fredag, vissa fredagar är mer efterlängtade än vanligt. Det har varit en tuff vecka, både känslomässigt och praktiskt! Årsdagen för olyckan, mötet på af, vänner som man blir orolig för, ja det är mycket som har hänt!

Så ikväll blir det fredagsmys med film, filt, godis och en date med soffan! Ha en härlig fredag!

Den växer och växer...

Våran lilla gympagrupp blir större och större! Nu är vi snart hela salen full, vilket är super roligt! Fler glada leenden som möter en i dörren, fler kramar att få och fler personer som gör att man glömmer allt jobbigt för en timme och som bjuder in mig i sin värld för en stund! En stund fylld av att leva i nuet och bara glädjas av varandra!

Tänk vad härlig, jag längtar redan till nästa torsdag kväll! För då är livet väldigt enkelt!

4 år...

Några minuter i elva nu på förmiddagen är det fyra år sedan jag hörde en smäll bakom mig och huvudet flög som en katapullt fram och tillbaka från nackstödet. På bara några sekunder förändrades mitt liv till något helt annat än vad det innehöll då.

Istället för jobb, egen lägenhet och framförallt ett aktivt liv blev det ett stillsamt liv fyllt med stor smärta och trötthet. Vardagen blev en väldig kamp för att bara komma upp ur sängen, klä på sig och orka med dagen från morgon till kväll. Varje morgon när jag vaknade fanns hoppet att jag skulle slippa att ha ont och att allting skulle vara som vanligt. Dagarna gick till månader och tillslut var jag tvungen att sluta känna efter på morgonen för att överleva, då det alltid blev en besvikelse. Efter ett tag hade jag glömt hur det kändes att inte ha ont och det nya livet blev min vardag.

Nu har jag levt mitt nya liv i fyra år och det börjar sakta men säkert forma sig till en blandning mellan mitt gamla och nya liv. Smärtan och tröttheten, framförallt skadan finns kvar. Men det är bara en del av min vardag, fler andra delar har tagit plats och gör livet lite roligare igen. Cirkeln börjar så smått bli sluten igen, med tex arbetsprövningen som förhöppningsvis någon gång i framtiden blir jobbet som jag förlorade pga skadan för fyra år sedan. Egen lägenheten som är på gång, förr eller senare och framförallt börjar jag att hitta en balans i vardagen. Jag misslyckas fortfarande och bokar in för mycket eller gör saker som jag blir dålig av, men det händer iallafall inte lika ofta.

Det som glädjer mig mest är att mina närmsta vänner finns kvar från mitt gamla liv, trots att jag inte orkar vara där för dem på samma sätt eller träffa dem lika ofta. Jag har även en familj som jag älskar och som ställer upp i vått och torrt. Sist men inte minst så har ju lilla Caspian kommit in i mitt liv med stormsteg, vilket gör att varje gång man öppnar dörren så får man ett stort leende på läpparna. Så ni ser, även om vissa dagar fortfarande är oerhört tuffa så blir det fler bra dagar än tidigare....


Armbågarna fram och sträck!

Ibland hjälper det att visa öppet att man blir arg och ledsen, när man känner sig dåligt behandlad. I över en månads tid har jag fått kämpa för att hamna rätt. För mig är det väldigt viktigt att jag hamnar i en grupp efter vad jag kan trots min skada, inte efter var det finns pengar att hämta eller vad jag antas kunna pga min skada. Trots att många med wiplashskada har liknande symtom, så är vi individer och klarar olika mycket. Något man har fått lära sig under dessa fyra åren, är att armbåga sig fram. Det är först då man kommer någonstans tyvärr.

Idag blev det klart från arbetsförmedlingens sida att de ska göra vad de kan för att min arbetsprövning ska bli en anställning. Nu är jag på rätt plats i deras händer, efter många om och men. Nu är det bara upp till arbetsgivaren att förhoppningsvis skapa en anställning. Håll tummarna!!!


Ny vecka:-)

Måndag igen och det är bara att konstatera att helgen bara flyger iväg! Är lite nervös inför morgondagens möte på arbetsförmedlingen, med min handläggare där samt försäkringskassan. Jobbigt när man behöver försvara sig, men man börjar ju vänja sig! Efter jag blev skadad, har allting bara varit en stor kamp. Istället för att vara den där tysta och blyga tjejen som vill alla väl, fick man börja ta på sig boxhandskarna för att komma någonstans! För tyvärr är det så samhället fungerar, man får kämpa så fort man är annorlunda!

Såhär ser min vecka ut!
Måndag Arbetsprövning

Tisdag Arbetsprövning och möte.

Onsdag Myskväll hos en underbar vän!

Torsdag Arbetsprövning och gympa

Fredag Ledig
 
 

RSS 2.0