Syskon helg!

Inte så många inlägg som har hamnat på bloggen de senaste dagarna! Det är nämligen så att min fina syster har varit hemma sen torsdags kväll, så det har varit full aktivitet sedan dess! Vi har även hunnit med att fira mammas födelsedag, samt även min morbrors, hans fru och kusinens!

I fredags stod syskonfotografering på schemat. Härliga och duktig fotograf Malin hade lovat att ta lite foton på oss. Vi testade många olika miljöer och lydde minsta vink som hon ville att vi skulle göra. Vilken mysig eftermiddag!!

Idag har jag och mamma varit ute och gått med Caspian vid havet, vi var själv där så han sprang upp och ner i vattnet och över stockar och stenar! Så nu ligger han här utslagen! Ha en fortsatt bra söndag, för det ska vi ha med familjemys för hela slanten!

En sjuk Nelly

Vår lilla tuffing till katt, var i slagsmål förra fredagen! Vilket inte är helt ovanligt, då hon har en spräcklig katt i kvarteret som hon inte gillar! Flera gånger har den ena eller andra försökt att hävda sitt revir!

I fredags kom hon in väldigt tussig i pälsen och var väldigt arg! Hon hade inget synligt sår så vi lät henne vara ifred, fast att vi hade ett öga på henne! Sen på lördagen upptäcktes ett sår mitt i huvudet, som glipade på ca en centimeter! Vi tvättade det flera gånger om dagen, men redan på söndagen hade det bildats en skorpa över såret! Så efter det höll vi bara koll, så igår eftermiddag gjorde jag och mamma vår vänliga titt och det såg fint ut! Ingen böld eller upphöjdnad. Men sen någon timme efter gick pappa in till vardagsrummet och då helt plötsligt hade hon var i hela pannan! Troligen har den spräckts eller har hon fått hål på bölden med tassen! Det visade sig att det var ingen vanlig böld som blir som en knuta, utan den här spridit sig över hela pannan och huvudet! Så det tog tjugo minuter att trycka ut varet från öronen och fram!

Efter det blev det ett samtal till djursjukhuset i Växjö. Hon sa att det viktigaste var att tömma bölden i några dagar till, samt att tvätta såret! Blev hon slö eller inte ville äta, så skulle man kontakta veterinär för eventuell antibiotika behandling!

Lilla gumman, det är inte lätt att vara kvarterets stridskämpe!

Små saker som blir stora!

Vardagen är ett stort pussel, vissa bitar som jobb, tid med familj och vänner, samt att sova är stora bitar! Sen har man alla dessa små saker som ska göras, som varje grej fyller sin funktion.

Vissa veckor är det hur mycket smått som ska göras som helst! Det kan vara något litet som att tex byta tandborste men det är ändå något som ska göras! Dom små grejerna blir till en stor pussel bit som tar mycket tid i slutändan! Bara att ta en bit i taget så blir pusslet för den här veckan klart på söndag, för att sedan börja ett nytt pussel nästa vecka:-)

Städdag!

Idag har jag och Caspian haft städdag bland hans leksaker och träningssaker! Har varit lite oordning länge, samt att vissa saker har varit sönderbitna.

Nu är allt helt och rent och min hjärna jubblar över att allt är organiserat, vilket gör det lättare för mig att sortera när jag ska ha något! Vet inte hur mycket Caspian hjälpta till precis, han bet i sönder det som skulle slängas eller sprang i väg med det. Så blev nog mer extrajobb än hjälp, men kul hade han:-)

Födelsedagar hela veckan!

Vill börja med att välkomna två små prinsar till världen.Två av mina vänner har nämligen fått en varsin söt liten kille, den första i torsdags förmiddag och den andra i fredags vid sex på morgonen. Stort grattis!

Då var det dags för en ny vecka, en liten lugnare vecka än den förra. Inga möten inplanerade och inga speciella telefonsamtal att ringa.

MÅNDAG Arbetsprövning.

TISDAG Arbetsprövning + min morbro fyller år.

ONSDAG Min kusin fyller år + lugg klipp.

TORSDAG Arbetsprövning + gympa på kvällen.

FREDAG Ledig

LÖRDAG Mamma fyller år + kalas för alla!

SÖNDAG Min moster fyller år.
 
 

Sovmorgon!

Att ha sovmorgon är verkligen underskattat! Denna veckan har varit rätt jobbig, men säker utöver en vanlig vecka och mycket tankar och nervositet. Detta påverkar naturligtvis sömnen, då jag har svårt att somna när allt snurrar omkring!

Igår var jag jätte trött när jag gick och la mig och somnade direkt när huvudet hamnade på kudden! Sen har jag faktiskt tro det eller ej sovit ända till kvart i nio! Härliga fredag:-)

Har ni några tips för att somna när tankarna är många?

Tredje gången gillt!

Då var det dags att bege sig till Jönköping och smärtenheten där uppe igen, för en ny termosensibilicering. Den gamla höll till juni, innan smärtorna och tröötheten började öka mer och mer igen.

Idag vid halv fyra hade jag en telefontid med överläkaren Mats på Ryhov och vi bestämde snabbt att det skulle bli en ny tid. Så den 30 oktober ligger jag på operationsbordet igen, för att bränna lite nerver i nacken igen. Förhoppningsvis med samma resultat tillföljd som sist, halverad grundsmärta. Håll tummarna!

Snart dags...

Om en timme är det dags för möte. Gud vad jag är nervös, försöker förbereda mig mentalt. Antingen blir jag oerhört ledsen och besviken, eller väldigt glad! Blir så arg om pengar ska styra allting.....

Varför placera in folk i fack!

Blir så trött, arg och ledsen ibland! Dessa myndigheter, varför ska man placera in folk i fack. Varje människa är en individ med olika förutsättning! Tanken är väl att alla runt omkring individen ska jobba för att han eller hon ska ha det så bra som möjligt! Inte kränka folk genom att göra dom sämre än vad de är för att pengarna är slut i en kvot och måste fyllas i en annan! Trots att kriterierna inte stämmer,,,,

Blir så ledsen!

En jobbig vecka!

Om ett dygn ca är veckan igång! En tuff och jobbig vecka som står framför mig! Många beslut ska tas, som påverkar hela min vardag! Berättar mer om det när jag vet lite mer!

MÅNDAG Arbetsprövning och fika gäster på kvällen!

TISDAG Läkarbesök + Arbetsprövning

ONSDAG Möte och massage

TORSDAG Arbetsprövning + telefontid med läkaren från Jönköping + gympa på kvällen.

FREDAG Ledig!

Älskade familj!

Vilken härlig dag vi har haft hela familjen! Länge sen vi gjorde något på riktigt tillsammans! Kära systern fick bestämda planerna för dagen och önskemålet var att köra en sväng hela familjen för att sen ha picknick! Med alla i familjen var även Caspian medräknad!

Så bilen för till Tingsryd, där vi först tog en liten tur på Börjes och köpte picknick mat. För att sedan bege oss till sjön för att avnjuta picknicken och varandras sällskap! Så mysigt! Tänk att något så enkelt kan ge så mycket!

Syskonkärlek

Mys med min fina syster, syskonkärlek när det är som bäst<3 Det är bland det bästa som finns när du är hemma! Ska njuta av varenda timme, minut och sekund som vi är tillsammans, innan vardagen börjar på måndag igen som vanligt!

Snart dags:-)

Om två timmar är det dags att stå där i mitten och dra igång terminens gympapass! Känns lite nervöst men kul, inte för att stå i mitten men just hur alla ska gilla passet! Man vill ju att alla ska tycka något är kul! Ska försöka att inte tänka på det, utan bara njuta av allas glädje över vara där och träffa varandra igen! Har längtat efter allas kramar och härliga personligheter! Gäller att njuta medans man kan, för imorgon vet jag att jag får böta för det med både smärta och trötthet!

Lång dag imorgon!

Nu blir det sängen för att vila upp mig inför i morgon! Lång dag framför mig, med jobb, besök och start på gympan! Mycket kul, men även lite nervöst och energikrävande!

Bara att ta en sak i taget, så kommer man till slutet av dagen vare sig man vill eller inte! Sängen nästa:-)

Försenat veckoschema!

Då var det dags att ni får lite koll på min vecka! Två dagar har snart gått, men men så är det ibland!

MÅNDAG Arbetsprövning

TISDAG Arbetsprövning

ONSDAG Fixa lite ärende!

TORSDAG Arbetsprövning, fika med mormor och morfar samt start för lättgympan denna terminen!

FREDAG Mys med Malin, rosa och Moa! Min fina syster kommer hem<3

Pigga upp tips sökes!

Usch vad jag är trött. Brukar vara konstant trött, ingår ju i skadad men man har lärt sig leva med det. Men på sista tiden har jag varit tröttare än vanligt och sovstunderna har blivit flera, vilket är ovanligt. Vilar alltid varje dag, men har svårt att sova på dagen. Har trott att det beror på att operationen har slutat fungera, vilket gör att smärtan ökar. Eller att jag har ökat en timme i tid på jobbet, ja det finns många troliga orsaker.
 
En annan orsak kan vara b12 brist, vilket jag hade för två år sedan. Har börjat få lite symtom som jag hade då, så idag har jag faktiskt ringt till läkaren för att få det kollat. Behöver ju inte gå med något, om man inte behöver. Får väl se vad det visar, fram tills dess är det bara att göra så mycket som möjligt som man blir glad av och vila mycket!
 
Har ni några pigga upp tips?
 

Mitt hjärta, han kan han!!!

Min lilla kille, han kan han! Som jag skrev igår blev vi tillfrågade av ledaren för lynadskursen om jag och Caspian kunde berätta lite om klicker och visa lite hur det fungerar vid nästa tillfälle. Idag var det dags för sista gången på kursen och upp till bevis.
 
Snacka om jag var nervös, vet att han klarar de utvalda momenten hemma. Dock kändes det inte riktigt som samma sak, när det är tio andra hundar runt omkring och massa människor som tittade på. Vi gick sakta fram mot mitten, för att ta vår plats i rampljuset. Caspian taggade till så fort han såg "städkorgen" och våra träningsgrejer. Då var det helt plötsligt bara han och jag för honom. Jag gav honom den ena uppgiften efter den andra och han klarade det galant. Han fick uppgifter som städa undan kontokort, tändsticksask, nagelfil, nycklar, fjärrkontroll med mera. Dra av sockar, vantar och tröja samt visa olika targetingar, vilket betyder tex att sätta nosen på en utklippt cirkel eller tassen på en bit musmatta. Allting fixades med bravur och det blev många applådor och beröm att han var så duktig. Gud vad stolt jag är över mitt lilla hjärta! Som sagt, han kan!!!
 
 
 
 

Uppvisning:-)

Jag och Caspian fick en förfrågan på fortsättningskursen i lydnad av ledaren, om vi kunde tänka oss att ha en liten uppvisning för de andra deltagarna på kursen!

Tanken var att visa och berätta lite om klickern och servicehundsmomenten! Dra av sockor, vantar, hämta grejer med mera! Vet att ni är flera här som vill se fler videos på vad han kan! Ska försöka ta tag i det framöver, lovar! Håll nu tummarna i morgon för oss:-)

Han kan faktiskt simma!

I början av sommaren trodde jag att Caspian älskade vatten och att han skulle kasta sig i så fort han fick chansen! Det har inte riktigt stämt på alla punkter! Visst han kastar sig i vattnet om det är så att han kan gå i vattnet där det är långgrunt, sen tvärstannar han så fort vattnet når magen! Har flera gånger i sommar gått i vattnet med han och försökt att leka men han så att skulle komma längre ut, men nej matte var oviktig om man jämför risken att doppa magen!

Men idag när vi gick runt Linderborgssjön sprang han ut i vattnet där det var långgrunt och lekte i vattnet! Efter en liten bit skulle han göra samma sak igen, men det var inte lika lätt eftersom där var riktigt djupt! Så till sin stora förvåning fick han börja simma! Han gjorde om u sväng i vattnet så han tyckte nog inte det var så kul! Men nu vet både han och jag att han faktiskt kan:-)

Kryper in i mitt lilla skal!

Då var det fredag igen, en fredag som är ledig enligt schemat. Det blir en rejäl sovmorgon och en lång promenad med Caspian i skogen. Jag kryper in i mitt lilla skal för den här veckan, och struntar i alla måsten i två dagar. Så skönt när man har två dagar ledigt, som är oskrivna blad som kan fyllas med vad som helst. Bara vila, promenad och något kul! Jag älskar det helt enkelt. Det är endast vid sådana här tillfällen som både kropp och vilja kommer överens, i vad som annars är en ständig kamp för att dra antingen åt det ena eller andra hållet. Då gäller det att njuta när detta händer!
 
 
 

Ni får ta mig som det...

Jag tycker det är dags för en liten ursäkt. Har läst tillbaka i mina egna inlägg, vilket är något jag inte gör så ofta. Vet inte riktigt varför, tror det har mycket att göra med att man inte vill uppleva vissa saker och känslor ännu en gång. Såg att även att jag hade varit lite otydlig i vissa inlägg och att det var mycket stavfel, ber om ursäkt för detta.
 
Vill ju att ni ska få en känsla i det jag skriver. Förklaringen till att det har blivit mera slarv på sistone, är att jobbet tar mycket kraft och energi från huvudet. Sedan jag började på vårdcentralen, jobbar min hjärna till 150 % när jag är på jobbet. För när jag är där gör jag allt för att dölja att jag är annorlunda. Så gott det går vill jag komma ihåg lika mycket som alla andra, göra lika mycket som alla andra och vara som alla andra. Detta är det ingen som begär utan jag själv. Med hjälp av min surfplatta har jag mitt extra minne med mig hela tiden där jag brister och där armen inte kan hjälpa till finns det oftast lösningar. Så även om jag smälter in i mängden väldigt bra, tar det otroligt mycket kraft och energi.
 
Detta syns i det jag gör hemma, jag glömmer mera. Nycklar och papper är ett kapitel för sig efter jobbet och tröttheten suger ut energin inom en. Just nu är det så, men det är bara att acceptera att det är det. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre ju mer man landar i situationen. Det jag vill säga är att ni får ta mig som det är just nu, en liten virrpanna ;D
 
 
 

Letar och letar....

Man letar och letar efter lägenhet, och ibland dyker det upp något objekt! Men då är det alltid något som inte funkar! Antingen är hallen för liten, så man inte kan ha en stol och sitta på för att kunna få av sig stövlar med mera eller är toaletten jätte liten eller ligger balkongen/vardagsrummet mitt över en kiosk som är värsta samlingsplatsen för mopedister! Caspian hade ylat till jag kom hem om han hörde massa människor och stoj så när lägenheten. 

Tänk om det snart kunde komma något lika bra som den jag budade på. Men det är väl så, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Höst luft!

För första gången kändes det som hösten låg i luften idag när jag och Caspian var ute och gick! Löven hade börjat ändra färg på träden, vissa låg redan på marken och det var en annan luft även om det var varmt!

Många saker redan sommaren, men jag ser framemot hösten! Att få krypa in och tända ljus med en filt i soffan! Varje årstid tycker jag har sin charm! Men den största fördelen med hösten och vintern är att jag känner mig lite mer som alla andra och jag lyssnar lite mer på min kropp! På sommaren ska alla göra så mycket och man försöker hänga för att vara som alla andra! På hösten drar alla andra ner på aktiviteterna lite med imed att vardagen börjar! Det syns inte heller på samma sätt när man tar sin lilla lur i sängen på eftermiddagen och det känns inte så svårt att lägga sig! Kroppen tackar och tar emot att det är höst, för jag känner hur trött den egentligen är!

Då var det snart måndag igen!

Vad helgerna går snabbt, dom försvinner verkligen i ett nafs! Jag har iallafall haft en helt underbar helg hos min fina mormor och morfar! Med mycket mys, filmtittande, god mat, fantastisk sällskap och promenader! Så härligt att bara få ta helgen som den kommer! Tack älskade mormor och morfar för en underbar helg, ni är bäst!

Så här ser nästa vecka ut!
Måndag Arbetsprövning och brukshundsklubben

Tisdag Arbetsprövning och lägenhets visning.

Onsdag Massage och fest för en vän!

Torsdag Arbetsprövning

Fredag Ledig

Lördag Ledig
Söndag Sista gången på brukshundsklubben

Tisdag

RSS 2.0