Då var det dags igen....

I morgon är det dags för det andra undersökningen i Karlskrona där de ska kolla funktionen i armen. För tre veckor sedan var jag där och gjorde ett ENG, vilket betyder att de kollade nervbanorna medhjälp av att sätta små elektroder längs armen och sedan ge små strömstötar. Sen läser man av resultatet hur snabbt strömmen har blivit lett via nervbanorna för att få fram hur de verkligen fungerar.

När jag hade gjort klart den undersökningen ville hon som gjorde testet att jag skulle träffa en specialist läkare från Lund och göra en kompletterande undersökning som heter EMG den 4 augusti. Dagarna har gått och nu står man här nervös igen inför morgondagen. EMG innebär att de kollar muskulkraften via små nålar som de sticker in i musklerna och denna gången ska de gå ända upp till nacken. Förra gången gick de bara upp till armbågen, vilket jag tror är en för kort sträcka i med att jag inte kan dra upp höger axel heller. Själva "förlamningen" börjar redan vid axeln på höger sida och ner mot fingrarna.



Som tur är har jag en stödjande syster med mig som ska gå upp tidigt i morgon för att köra mig och vara med i Karlskrona. Precis som förra gången så rivs alla känslor upp inför undersökningen och man funderar mycket över vad det visar eller inte visar resultatet. Detta är ju avgörande hur min framtid ska bli och vad jag ska kunna arbeta med. Tankar som också kommer är vad det helt i onödan som jag la tid, energi och pengar på en utbildning som jag kanske aldrig kommer att få arbeta med. Tänker även mycket på det här med familj och barn, hur ska jag kunna lyfta mitt eget barn med min nacke eller kunna sköta det med en arm. Vet att allt går och lösa, men ni måste ändå kunna se att det är saker som man tänker på. Allt hade ju i allafall varit lite lättare om man har två någerlunda fungerande armar. Brukar inte tillåta mig själv att tänka så här utan ta en dag i taget och leva i nuet, men när man ska göra en avgörande undersökning kommer det för nära och då börjar det snurra!

Önska mig lycka till i morgon!

Kommentarer
Postat av: Stenis

Lycka till :D

2009-08-03 @ 12:38:16
URL: http://steniiis.blogg.se/
Postat av: Bettan

Började för några dagar sedan läsa din blogg. Har inte hunnit så långt än, men ska fortsätta uppdatera mig. Försöker komma ihåg vad jag hört ang din skada. Min sons kompis var med om en bilolycka för ett antal år sedan och har haft mycket problem. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad min son sagt och hur det är den senaste tiden men ska fråga vid tillfälle.

Förstår att du varit/är pressad med tanke på resultatet av din undersökning, men nu är den ju på G ialla fall.

Hopppas allt går bra. Tänker på dig. /Bettan

2009-08-03 @ 13:54:14
Postat av: Tesan

Lycka till, finaste Tessan!

Jag tänker på dig.

Stor kram!

2009-08-03 @ 14:29:14
Postat av: En Oskriven Framtid

Hej Bettan! Vad kul att du har hittat hit! Tusen tack för din omtanke den värmer! Fick din sons kompis med en wiplashskada? Är alltid öppen för hur andra har blivit bättre / erfarenheter osv.. Tack för ditt stöd! Kram Tessan

2009-08-03 @ 14:32:32
URL: http://enoskrivenframtid.blogg.se/
Postat av: Bettan

Jag är nästan 100% säker på att det var en wiplashskada den killen fick. Min son pratade mycket om honom när det hänt och åren efter. Han var ca 20 då tror jag och fick i stort ingen hjälp av föräldrarna, så min son har hjälpt honom mycket vet jag. Hela förra året fick killen t.ex bo hos min son. Gratis. Var så klart en massa problem med FK osv.

När jag har möjlighet ska jag och min man åka till sonen (som alltid arbetar med sitt företag och har 0 tid över sommartid), ska försöka komma ihåg att prata med honom om det här. Mobilen är inte så bra att ringa på för han kanske är uppflugen på något tak (ja, det är snickarfirma).

Tänker på dig imorron. /Bettan

2009-08-03 @ 18:15:50
Postat av: Bella

Lycka till vännen! Håller både tummar och tår för dig!!



Kramar från mig

2009-08-03 @ 21:23:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0