Att slippa lida....

Vill börja med att tacka för era kommentarer, blir så glad när ni skriver och det värmer mitt lilla hjärta! Har säkert skrivit det innan, men det tål att höras en gång till!

Min första tanke var att jag skulle skrivit hur det gick hos sjukgymnasten när jag kom hem, men tyvärr orkade jag inte för det var ett sånt besök som jag blev väldigt ledsen av. Som jag har berättat innan trivs jag jätte bra med henne och det är där det känns som om jag kan öppna mig fullt ut hur situationen verkligen är just nu.

Besöket började med att hon kartlagde om jag hade trampat snett eller trillat nu på sistone, vilket kunde ha lett till en snevridning i ryggen. Så var dock inte fallet för vad jag kommer ihåg har jag inte stupat på sistone, minnet är inte särskilt bra just nu men man borde ju ha något blåmärke då!!

I alla fall sen var det dags att strippa tils det bara var underkläderna kvar, hatar den situationen när man bara ska stå i underkläderna på en undersökning för man känner sig så fruktansvärt liten och utsatt då. Sen började hon mäta benen och ryggen så det var lika långt på båda sidorna, vilket inte visade på någon skillnad. Efter det kom våg momentet när man skulle ställa sig med ett ben på varje våg, för att se om man belastade sidorna lika. Till min stora förvåning visade sig att jag belastar 20 kg mer på mitt vänster ben än vad jag gör på höger benet, vilket jág inte gjorde när jag började rehab. Tydligen är det ett vanligt sekundärt problem på en wiplashskada att man får ont i ländryggen.



Efter det var dags för henne att trycka på hela ryggen och kolla känsel och så, många tror nog att den delen av undersökningen är lätt som en plätt. Där tror ni fel för oss som har ont kan det kännas nästan som man har blivit misshandlad efteråt. Det hon kom fram till är att det är en överbelastning på vänster sidan, vilket orsakar smärta på höger sidan av min ländrygg och det gör att det kryper och får sämre känsel i mitt höger ben. Sebelastningen har nog uppkommit pga av att min höger arm hänger ner längs sidan hela tiden och tynger ner och därför har kroppen kompenserat genom att lägga mer tyngd på vänster sida. Första åtgärden för detta är en ny kinesisk tepning och återbesök på tisdag.

När jag hade tagit på mig kläderna igen, satt mig i den lilla stolen i hörnet vid skrivbordet och lagt upp armen i knät frågade hon hur det var med nacken. Jag kände hur ansiktet blev varmare och hur mungiporna började darra pga av att ett gråt anfall var nära. Nu känns det nästan som ni tror att jag gråter varje dag, eftersom jag har skrivit det hela veckan men så brukar det inte vara, ibland rinner det bara över och blir för mycket tillslut. Hon kartlagde exakt var och hur jag hade ont förändrat från innan och sa att hon skulle försöka se till att jag fick en tid så fort som möjligt när läkaren kom tillbaks om en vecka. Fram tills dess undrade hon om jag ville prova akupunktur som lindring, så idag ska sjuksköterskan ringa upp mig på rehab för att prata om hur vi ska göra fram till vecka 35. Sjukgymnasten förstod nog hur illa det var när jag sa att det hade varit skönt att bara bli nedsövd tills hon kom tillbaka för att slippa lida...

Har någon provat akupunktur?

Kommentarer
Postat av: sussi

Jag har hoppa över den behandlingen eftersom jag är så känslig med smärta vid huden vid bara beröring. Men de som har nackproblem som jag känner säger de hjälper ett tag men att man måste få de kontinuerligt och regelbundet. Berätta sen hur de gått :)

2009-08-13 @ 13:29:29
URL: http://fritidsforskare.wordpress.com/
Postat av: Erika

Hej! Nu har jag läst i princip hela din blogg. Jag känner sååå igen mig. Det är som du "snott" mina tankar kring sjukvård/sjukhus/sjukdomar. Vi har dock inte samma "bakgrund" Jag har reumatism sen 18 års ålder (är 24 nu). Det är ett rent helvete. Men jag har min glada fasad o är nog sjukhusets gladaste reumatiker (jojo... ).Har blivit påtankad diverse olika tuffa mediciner (försöksdocka?). Har även provat akupunktur, det fungerar bra på mig. Det gör ont, men mer lite sådär skön-ont. Men vet att vissa ogillar det.. Kan vara värt och prova kanske? Men man får nog ge det några gånger.. Hoppas det finns nån bra lösning. Styrkekramar!

2009-08-13 @ 13:46:19
Postat av: S

Har fått akupunktur för ständig huvudvärk... tyckte att det var helt fantastiskt! Hjälpte mig verkligen, hopaps det blir så för dig också!

2009-08-13 @ 16:06:31
Postat av: Annelie

Hej igen!

Jag provade akupunktur när jag var relativt oskadad, gick hos en sjukgymnast tre gånger i veckan och han var även akupunktör. Det fick jag ett antal gånger men för mig hjälpte det inte alls. Tyvärr. Men jag vet att många tycker att det är jättebra.

Jag fick nålar i handen, huvudet, axlarna i pannan osv. En gång när jag gick därifrån hade han glömt att ta bort en av nålarna som satt precis mellan ögonen. Jag såg den inte utan upptäckte det på bussen när jag tog upp handen för att röra dra undan håret från ansiktet. Inte helt lyckat. :)

Kram Annelie

2009-08-13 @ 18:18:05
Postat av: Jenny

Åhh, den där tejpen är fantastisk! Funkade klockrent på mig... Fick akupunktur innan de satte på tejpen åxå och det var toppen. Känner bara lilla sticket och sen ett tryck.. Jag skulle verkligen rekommendera det!

2009-08-14 @ 09:17:42
Postat av: Agnieszka

Hejsan! Hittade hit via malins blogg!

Jo jag hartestat akunpunktur, dock bara för att jag har haft problem med ryggen och gott hos kiropraktor varannan vecka och knäckt ryggen och så. Akupunktur är lite läskigt i början, men helt okey när man väl sitter där som en igelkott!



kram kram

2009-08-17 @ 19:16:15
URL: http://agnieszka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0