Resa till Malmö!

Som de flesta av er vet vi det här laget har jag väldigt ont i mina käkar och kan enbart gapa ca 1-2 cm, normalt ska man kunna gapa ca 5-6 cm. Detta gjorde att jag blev remitterad till sjukhustandläkaren Pontus i Karlshamn som är jätte duktig, men tyvärr hjälpte inte allt som vi provade. Så efter att ha försökt med olika saker i omgångar tog vi beslutet att det skulle skickas en remiss till en bettspecialist i Malmö som heter Thomas List! I februari fick jag chansen att träffa honom första gången på smärtrehab i Lund, då han gjorde en undersökning av käkarna och bettet och jag fick berätta om min skada. Efter det besöket bestämdes det att jag skulle få ett återbesök till honom för vidare undersökning och för att lägga en blockad i käkarna, vilket betyder att man sprutar in lokalbedövning i käklederna. Innan det besöket skulle en röntgen göras på käkarna, vilket ska göras på Malmö allmänna sjukhus imorgon förmiddag! Besöket hos Thomas ska sedan ske på fredag förmiddag, så önska mig lycka till!



För att jag ska få mera sömn och klara av dagen i morgon så åker vi redan i eftermiddag eftersom röntgen tiden låg så tidigt, så vi hyrt in oss på ett hotell i Malmö två nätter framåt. Så i kombination med sjukhusbesöken så blir det också lite semester med lite shopping och restaurang besök. Ibland behöver man verkligen lite miljöombyte för att få ett avbrott i vardagen och lite andrum. Tack mamma för att du följer med mig! 



Vi har även ett besök hos Malin, Ronald och Moa imorgon efter röntgen. Jag vill ju passa på att se deras fina lägenhet och träffa dom när jag för en gångs skull är i Malmö. Det är ju nämligen inte helt lätt för mig att ta mig själv och det krävs mycket planering bara för att det praktiska ska fungera!

 


Kommentarer
Postat av: Tanja Vieruaho

Vad kul att käkarna förhoppningsvis ska bli bättre för dig. Har du problem med värk i käkarna me & har du det som jag att jag aldrig tuggar tuggummi för jag får så ont & ska jag till tandläkaren & ska gapa så länge så nästan låser de sig & sen har jag jätteont efteråt? Tänkte om vi har samma för då måste jag ju undersöka vidare för jag trodde inte man kunde bli hjälpt med det. Kram Tanja

2010-04-29 @ 00:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0