Att behöva hjälp!

När man får en skada eller sjukdom behöver man i vissa fall hjälp av de som är närmast en. Man hamnar i beroende sällning till sin egen familj, sambo, man eller hustru och vilkoren i relationerna förändras. I det akuta skedet anpassar sig alla till sina nya roller och diskussionen om att hjälpa tas aldrig upp, utan alla bara fungerar utefter de nya förutsättningarna.

Det finns ingen människa som vill vara beroende av andra, utan redan vid tre års ålder säger man "jag kan själv". Det tär på en att inte klara sig själv och det skär i hjärtat då man försöker sätta på sig strumporna och efter 20 gånger så inser man att det inte går.

Men, vad händer den dagen då alla börjar inse att sjukdomen eller skadan inte försvinner, utan är kvar på obestämd framtid. Helt plötsligt börjar man att blicka framåt för att se hur saker och ting hade kunnat bli mer som innan och där ingen är i beroende ställning längre. När den insikten kommer är det dags att fatta ett beslut som gör att hjärtat klappar allt fortare av ångest och sorgen kryper allt närmare. Trots det finns det en del som ser hur bra allt kan bli, men denna delen kämpar hela tiden mot den mörka delen som är mer dominerande än den andra.

Idag är det dags att ta ett steg mot att kanske bli mer självständig....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0