Besöket i Malmö!

Nu kommer det utlovade resultatet från besöket i Malmö, som jag var på igår eftermiddag. Klockan kvart i två var gaddarna borstade och vi slog oss ner i väntrummet på tandläkarhögskolan i Malmö. Klockan två skulle jag nämligen träffa bettspecialisten Tomas List och en käkkirurg i Thomas undersökningsrum. När jag och mamma kom in i rummet stod herrarna på rad för att hälsa innan vi tre slog oss ner vid ett litet bord! Det hela började med att jag fick berätta vad som hade hänt sen jag var nere sist och sedan var det dags för tusen frågor från de båda. Jag gjorde det bästa jag kunde i att svara på frågorna, men ibland är det inte helt lätt att skilja på saker och ting när det hela tiden händer mycket runt omkring en. Efter frågestunden var det dags att gå igenom protokollet som jag hade fyllt i efter blockaden i höger käkled förra gången.

Sen kom de på att de ville känna lite i min mun igen, trots att det från början bara skulle vara ett samtal. Det är inte alltid lätt för dom när man inte är ett bok exempel. Återigen gjorde de ett försök att bända upp käkarna medan den andra stod och mätte med en liten linjal. Det kom inte särskillt långt ändå, men de försökte iallafall. 

Sen var det dags att fatta ett beslut hur vi skulle gå vidare, efter att de hade diskuterat med varandra. Det de kom fram till var att de ville söva ner mig på operation i Lund. Tanken med denna metoden är att käkkirurgen där ska avgöra om det är musklerna som krånglar eller om det är höger käkled. Det första de kommer att göra när de har sövt mig är att se om de får upp käkarna när de bänder upp dom, vilket i såfall betyder att det är muskulärt. Går inte det går de in med fiberoptik genom näsan och ner till käkleden för att se om det är sammanväxningar runt leden eller om den är kraftigt inflammerad. Såfall åtgärdar käkkirurgen det!

Måste bara ge en stor eloge till käkkirurgen som jag träffade i Malmö, han var verkligen super trevlig och empatisk. Det är så ett bemötande ska vara!




Tänk vad skönt det hade varit om man kunde gapa så här stort!


Kommentarer
Postat av: Linda B

Låter jobbigt hela den här processen. Men det är ju klart jätteviktigt att veta vad som ligger bakom ditt "lilla gap". Du får berätta när du kommer till Lund så ska jag prata med Annelie Nilsson som är ansvarig narkossköterska på käk och be henne ta riktigt väl hand om dig!!!

2010-10-07 @ 07:10:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0