Besöket hos Thomas List!

Här kommer en snabb rapport från gårdagens besök på tandläkarhögskolan i Malmö. Klockan tre ropade bettspecialisten Thomas List upp mitt namn ut i väntrummet, för att sedan vandra in i hans undersökningsrum. Besöket började med att jag fick berätta om hur tiden efter operationen hade varit och sen vidare hur jag upplevde att mina käkbesvär var nu. Sedan undersökte han gapförmåga med mera.

Efter en stund konstaterade han att muskel smärtan jag känner i ansiktet delvis beror på min nacke och delvis på själva käken. Smärtan i nacken gör att jag har ett särskillt rörelsemönster när jag tuggar och spänningar från nacken trycker fram på käkleden. Själva smärtan i ansiktet kan han inte avgöra om det är på grund av en inflammation i ansiktsmuskulaturen eller om det är nervsmärta i ansiktet, kan även vara båda orsakerna.

Det som kommer att hända nu är att jag har fått en relaxskena till natten för att avlasta käken, övningar sex gånger dagligen och en smärtdagbok att fylla i. Detta kommer jag fortsätta med tills återbesöket efter nyår. Thomas kunde inte lova att det skulle hjälpa, utan att vi behövde prova oss fram för att se vad som funkar bäst.
Lovar att lägga ut en bild på skenan i morgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0