Avrapportering besöket i Malmö!

Tänkte avrapportera vad som hände igår i Malmö. Vi kom iväg och fram till käkkirurgen i tid, där vi sedan fick vänta en halvtimme extra då käkkirurgen höll på att operera lite längre än förväntat på patienten innan. När klockan slog elva kom vi in i undersökningsrummet och jag fick berätta hur jag hade upplevt allting sen förra gången. Enligt mig så har smärtan i ansiktet flyttat sig från käklederna till musklerna längre fram mot munnen. Efter undersökning kunde Martin käkkirurgen konstatera att min tolkning av mina besvär stämde. När han tryckte och kände i munnen, kunde att se att musklerna i ansiktet är inflammerade och överansträngda. Särskillt på vänster sida har det blivit värst, men det positiva var att lederna rörde sig fint.

Imed att lederna är fina just nu och att det största problemet ligger i musklerna, så skulle han skicka ett brev till bettspecialisten Thomas List på Malmö tandläkarhögskola.. Martin och Thomas sammarbetar väldigt mycket med varandra och jag har tillgång till båda vid behov. Om lederna förvärras igen skulle jag ringa till käkkirurgen. Fram tills att jag får en tid hos Thomas skulle jag fortsätta med mina övningar tre gånger om dagen och sen äta Ipren i intervall. Jag fick även direktiv med att vara försiktig med hård mat eller mat som jag kände av rent smärtmässigt i käklederna, för att inte slita på lederna onödigt mycket.

Så nu är det bara att vänta vidare på en ny tid hos en annan specialist, tänk hur mycket tid man lägger på att bara vänta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0