En sjuk Nelly

Vår lilla tuffing till katt, var i slagsmål förra fredagen! Vilket inte är helt ovanligt, då hon har en spräcklig katt i kvarteret som hon inte gillar! Flera gånger har den ena eller andra försökt att hävda sitt revir!

I fredags kom hon in väldigt tussig i pälsen och var väldigt arg! Hon hade inget synligt sår så vi lät henne vara ifred, fast att vi hade ett öga på henne! Sen på lördagen upptäcktes ett sår mitt i huvudet, som glipade på ca en centimeter! Vi tvättade det flera gånger om dagen, men redan på söndagen hade det bildats en skorpa över såret! Så efter det höll vi bara koll, så igår eftermiddag gjorde jag och mamma vår vänliga titt och det såg fint ut! Ingen böld eller upphöjdnad. Men sen någon timme efter gick pappa in till vardagsrummet och då helt plötsligt hade hon var i hela pannan! Troligen har den spräckts eller har hon fått hål på bölden med tassen! Det visade sig att det var ingen vanlig böld som blir som en knuta, utan den här spridit sig över hela pannan och huvudet! Så det tog tjugo minuter att trycka ut varet från öronen och fram!

Efter det blev det ett samtal till djursjukhuset i Växjö. Hon sa att det viktigaste var att tömma bölden i några dagar till, samt att tvätta såret! Blev hon slö eller inte ville äta, så skulle man kontakta veterinär för eventuell antibiotika behandling!

Lilla gumman, det är inte lätt att vara kvarterets stridskämpe!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0