En ny värld!

När man får en skada eller sjukdom slungas man in i en helt ny värld. En värld som skiljer sig så otroligt mycket från den man har levt i innan och som du har tvingats in i utan ett val att åka dit. Den nya världen innebär att varje dag vakna med ständig smärta som vissa dagar är outhärdlig, men du har inget val mer än att ta dig ur sängen och påbörja en ny dag. För du vill inte gå miste om ditt eget liv, för trots allt har du bitar i din vardag som håller dig uppe och gör att du vill kämpa. Bitarna kan vara personer,något djur, platser, någon syssla eller sak.

I den nya världen tvingas du till att lära dig att leva det nya livet, som innebär att lära dig att göra saker på andra sätt än tidigare och även hantera olika situationer annorlunda. Det är inte lätt att orka med allt nytt i den nya världen, vilket gör att du tar på dig en mask utåt för att många inte ska se hur jobbigt det egentligen är att anpassa sig. Vissa gånger önskar man att allt fler ser hur det verkligen är och andra gånger är det glada ansiktet ett sätt att fly både från allt det jobbiga i den nya världen, men även sig själv. 

En annan sak som det blir allt fler av i den nya världen är alla beslut som måste tas. Du ska ta beslut om behandlingar, framtid, vad du vill lägga den lilla energin på som jag har varje dag med mera, men vad vet du vad som är bäst för dig när du inte ens vet hur du ska klara av att leva i den nya världen. Vissa beslut kanske påverkar dig resten av livet, kommer man över det om man tar fel i ett viktigt beslut?

En sak är säker, många dagar önskar jag att livet var mycket enklare än vad det är nu! Längtan blir väldigt stor vissa dagar attt få försvinna in i sin gamla värld igen där du upplevde att stora bekymmer plötsligt var små och oväsentliga.....
 



Kommentarer
Postat av: Yvonne

Hej gumman! Känner igen mig i din beskrivning fast på ett annat sätt o du förstår säkert vilket! Kram...

2010-01-25 @ 21:18:40
Postat av: Petra

Hur grå den nya världen än är ibland så kommer den också att ge dig många nya roliga vägar att gå. Vägar du aldrig någonsin hade stött på i ditt gamla liv. Vid slutet av vägen kommer du se tillbaka på ditt liv, stolt över att du tagit dig igenom det. Stolt över allt du lärt dig och väldigt lycklig och tacksam för den ödmjukheten och värmen mot människor du fått. Ur det mörka kommer mycket gott också men givetvis får man längta tillbaka till det gamla emellanåt. Det är så vi orkar ta oss vidare. Kramar!

2010-01-26 @ 15:23:06
URL: http://petrajanina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0